Mozaik
HR TOP 40 TRIDESETOG TJEDNA U GODINI

Na prvom mjestu Massimo,
a među najemitiranije su
se popele četiri nove pjesme
Objavljeno 9. kolovoza, 2020.

Već trideseti tjedan zaredom u ovoj godini donosimo HR TOP 40, popis najemitiranijih domaćih pjesama. U nastavku teksta očekuju vas informacije o tome koje su pjesme najboljih izvođača i izvođačica dospjele na sam vrh ljestvice, koje su ostvarile nove ulaske te koje su najizdržljivije.

Iznenađenje ovog tjedna je novi, a ujedno i najviši ulaz pjesme "Zovi", mlade korčulanske glazbenice Domenice, na 14. mjesto liste najemitiranijih domaćih pjesama. Svojoj publici se predstavila s odvažnim, ali zabavnim novim stilom. Pjesma stiže od provjerenog i vrhunskog autorskog dvojca Vjekoslave i Tončija Huljića, a donose ju Tonika i Croatia Records.

- Presretna sam što je nova pjesma "Zovi" ostvarila najviši ulaz na top-ljestvicu! Moram biti iskrena, od prvog dana kad sam ju čula, imala sam osjećaj da pjesma ima velik potencijal. Mislim da su u ovo doba svi željni pozitive, a ova pjesma je upravo to - kazala je Domenica ovom prilikom.

HR TOP 40 predstavlja još četiri nova ulaska. Jedan od njih odnosi se na "Navečer se srca lome", novi singl prepoznatljivog i zaraznog zvuka dubrovačke grupe Silente. Spot, koji je snimljen kao live koncert, svima nam daje nadu kako će se nastupi i događaji početi odvijati u glazbenom svijetu, ali možda na neke nove načine. Pjesma je objavljenja u svrhu najave njihova novog studijskog albuma, a izdala ju je diskografska kuća LAA.

The Frajle su s pjesmom "Voli me godinama" također ostvarile novi ulazak na 22. mjesto liste. Pjesma, popraćena bajkovitim videospotom, donosi zavodljive i hipnotizirajuće melodije stvorene za ljetne večeri. Tekst je napisala jedna od Frajli, Marija Mirković, u suradnji s Alkom Vuicom. Pjesmu izdaju Cepelin Media i Croatia Records.

Miljenik publike, pjevač Joško Čagalj - Jole, s pjesmom "Fali meni ona" dospio je na HR TOP 40 kao novi ulazak. Pjesma govori o nepresušnoj temi - o nostalgiji za onom posebnom ženom i o srcu čovjeka koji se osjeća da nije na pravom mjestu kada ta posebna osoba nije s njim. Tekst potpisuje Sanja Tafra, a za glazbu je zaslužan Leo Škaro. Pjesmu, koju izdaje Croatia Records, Jole je premijerno izveo na ovogodišnjem, jubilarnom 60. Splitskom festivalu.

Grupa Colonia diže atmosferu i ostvaruje posljednji novi ulazak na tjednu listu najemitiranijih pjesama domaće scene. Radi se o energičnoj i vrućoj hit-pjesmi "Doza", koja nas iznimno podsjeća na neka starija vremena 1980-ih. Vjerujemo da će publika jedva dočekati provesti nezaboravnu plesnu noć uz ovu zaraznu pjesmu. Pjesma je nastala u izdanju Croatia Recordsa.

Prvo mjesto na ljestvici i dalje drži Massimova pjesma "Mali krug velikih ljudi", koja je ujedno i osmi tjedan zaredom postojana na listi. Autorstvo potpisuje Ivan Dečak, a izdaje ju Aquarius Records. Na drugo mjesto popela se pjevačica Franka Batelić s vrućim i plesnim hit-singlom "Prvi osjećaj". Autori pjesme su Branimir Mihaljević i Neno Ninčević, a donose ju diskografske kuće Karpo Media i Croatia Records. S čak sedmog na treće mjesto popeo se Damir Kedžo, s energičnom i romantičnom pjesmom "Nedodirljiva". Pjesmu izdaje Croatia Records.

Pjesma "Samo nek ona sretna je", talentiranog mladog pjevača Marka Kutlića, najizdržljivija je pjesma koja je ujedno ostvarila i povratak na listu. Pjesmu izdaje Hit Records. Najveći skok, s 23. na 16. mjesto liste, ostvarila je naša poznata pjevačica Nina Badrić s pjesmom "Da biram", u izdanju nakladničke kuće Aquarius Records.

Kod regionalnih listi, pjesma "Mali krug velikih ljudi" drži najviše mjesto u Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Zagorju, Dalmaciji te Istri i primorju. Pjesme s liste možete poslušati na kanalima Hrvatske diskografske udruge. Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130.

Tanja Kvorka
Colonia diže atmosferu svojom novom energičnom i vrućom hit-pjesmom “Doza”, koja podsjeća na 1980-e
Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

LENHART TAPES, ZORA BOROVČANIN I LUFTHANSA

Na INmusic festival dolaze kreativni bendovi iz ETEP-a

Najčitanije iz rubrike