Sport
ČEPINČANIN U PREMIER LIGI

Bielsa je poručio Upravi: Dovedite Bornu Barišića
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.
Hrvatski reprezentativac i bivši kapetan NK Osijek Borna Barišić, nakon odlične sezone u redovima škotskog Glasgow Rangersa, mogao bi se ovoga ljeta preseliti u Leeds, koji se je nakon 16 sezona vratio u englesku Premier ligu. Britanski mediji pišu kako je Borna velika želja legendarnog argentinskog trenera Marcela Bielse, koji sjedi na klupi Leedsa. Borna bi tako ostao na Otoku, ali više ne bi bio stanovnik Škotske, nego Engleske.

Barišić je u ljeto 2018. za 2,5 milijuna eura prešao iz Osijeka u Glasgow Rangers, te je, uz kolumbijskog napadača Alfreda Morelosa, postao ključni igrač momčadi Stevena Gerrarda. Iako igra na poziciji lijevog braniča, izrazito je aktivan u napadačkim akcijama, te je ove sezone ostvario 14 asistencija i zabio dva pogotka.

Nakon što se napokon vratio u Premier ligu, a da bi tamo i ostao, vodstvo Leedsa zna da mora pojačati momčad, a Bielsa smatra da je prioritet kvalitetno rješenje na poziciji lijevog braniča, pa je sada pozornost usmjerena na dovođenje Borne Barišića. Protekle je sezone argentinski stručnjak na poziciji lijevog braniča koristio krilne igrače Stuarta Dallasa i Ezgjana Alioskija, ali kaže da to nije najbolje rješenje. Najveća prepreka u mogućem Barišićevu transferu njegov je ugovor s Rangersima, koji je produžio u siječnju ove godine i veže ga za škotski klub do lipnja 2024. A to znači da Rangersi imaju dosta manevarskog prostora i mogu tražiti visoku odštetu. H/I.Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike