Novosti
NOVA MJERA U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Ograničen rad restorana i barova
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u petak o novih 67 slučajeva zaraze koronavirusom, umrla je jedna osoba, a broj aktivnih slučajeva zaraze je 727.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u petak je registrirano sedam novih pozitivnih osoba na COVID-19, šest je osoba iz Vinkovaca, a jedna iz Ivankova. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 414, od kojih je 199 izliječeno, a tri su osobe preminule. Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije je zbog pogoršanja epidemiološke situacije izdao preporuku o ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i odgodi javnih priredbi na području te županije do 18. kolovoza. Preporukom se ograničava radno vrijeme restorana i barova do 23 sata, a vikendom najkasnije do ponoći. Preporuka se primjenjuje od 31. srpnja do 18. kolovoza, kada će na temelju procjene epidemiološke situacije biti odlučeno ostaje li na snazi i nakon toga datuma, ističe tamošnji stožer. M.Flego
PET OBOLJELIH IZ BARANJE
U KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo testirano je 226 osoba, od kojih je devet pozitivno na koronavirus, priopćio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Petero ih prebivalište ima na području Ispostave Beli Manastir i međusobni su kontakti, troje je s područja Đakova, a jedna s područja Osijeka. U KBC-u Osijek hospitalizirano 29 osoba od kojih je dvoje na respiratoru, a preminula je jedna osoba, 1938. godište, sa znatnim komorbiditetima. N.Z.E.
Možda ste propustili...

DAMIR ZORIĆ GLAVNI DIREKTOR HRVATSKE UDRUGE POSLODAVACA

Otkazi su zadnja mjera kojoj ćemo pribjegavati, dobrog radnika svatko želi zadržati

UPOZORENJE EUROPSKIH GOSPODARSTVENIKA

Klimatski ciljevi opteretit će tvrtke

SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA UPOZORAVA

Situacija u Europi je alarmantna