Sport
NOGOMETAŠI BIJELO-PLAVIH POTIŠTENI RASPLETOM PRVENSTVA

Cijeli je grad razočaran, a
mi pogotovo, sreća nam
je ovaj put okrenula leđa
Objavljeno 27. srpnja, 2020.

Nije bilo potrebno biti veliki prognozer kako bi se znalo kakvi će osjećaji prevladavati među nogometašima Osijeka nakon nepovoljnog raspleta sezone. Tuga i razočaranje zbog nedohvaćanja drugog mjesta i kvalifikacija Lige prvaka vidjeli su se na licima svih njih, a takve su bile i izjave nakon utakmice.

Kao i uvijek, neovisno o rezultatu, dojmove je podijelio i kapetan bijelo-plavih Mile Škorić, koji zbog ozljede nije mogao odigrati do kraja najvažnije utakmice sezone.

- Teško je sada naći neke riječi, cijeli je grad razočaran, a mi pogotovo. Ne znam što bih rekao, sreća nam je ovaj put okrenula leđa. Nismo dobro ušli u utakmicu, to je istina, ali na kraju je prvo poluvrijeme ostalo 0:0. U drugo smo krenuli odlično, da bi nas onda presjekao taj bezvezni gol. Prije toga imao sam veliku priliku, nevjerojatno je kako je to Grbić skinuo. Ali dobro, vratili smo se brzo, imali bezbroj prilika i pokušaja, stvarno lopta opet nije htjela u mrežu, a onda smo primili taj nesretni drugi gol. Ništa, čestitke Lokomotivi - rekao je Škorić nakon utakmice u koju je praktički stala cijela sezona. I nakon koje je Osijek završio na tek četvrtom mjestu.

- Mislim da se svi slažu da smo zaslužili više, pali smo na kraju na četvrto mjesto, no uvjeren sam da smo trebali osvojiti drugo. To je sport, to je nogomet, nekad se okrene na kontrastranu. A protiv nas je sve bilo kontra, nekad imam osjećaj kao da smo prokleti, ono ispadanje u Kupu pa sad ova utakmica. Ali ništa, možemo samo nastaviti raditi, druge nam nema - zaključio je kapetan bijelo-plavih.

Mirko Marić dugo je predvodio listu strijelaca HT Prve lige, zabio je i Lokomotivi, no ostao je i bez naslova najboljeg golgetera. Iako mu je to sigurno bilo najmanje u mislima.

- Što da kažem o utakmici, mislim da smo bili bolji. Teško je to možda reći nakon što smo izgubili, ali imali smo dosta dobrih prilika, pa i prvo poluvrijeme mislim da smo bili za nijansu bolji od njih. U nastavku su oni poveli, mi smo se malo tražili, ali smo izjednačili na vrijeme pa imali tri-četiri vrhunske prilike. Posljednjih desetak minuta stvarno je bilo va banque, jer neriješeno nije odgovaralo ni nama ni njima, a na kraju su oni zabili sretno taj gol.

Uoči susreta nagrađen je od Kohorte, a po izlasku ozlijeđenog Škorića do kraja utakmice kapetansku traku nosio je Ante Majstorović. I on ističe nedostatak sreće jer Osijek je pred vratima Grbića stvorio dovoljno prilika, ali nešto vratar "lokosa", a nešto nepreciznost rezultirali su da je samo jedna lopta završila u gostujućoj mreži. Nedovoljno za željeni uspjeh.

- Nažalost, dogodio nam se taj nesretni poraz. Mislim da se ni jednom igraču nema što zamjeriti jer smo dali sve od sebe. Ne znam što reći, njihov je vratar obranio sve, i moguće i nemoguće, lopta jednostavno još jednom nije htjela u gol. S druge strane, primili smo dva pogotka praktički iz jednog udarca, jednostavno sam bez riječi - izjavio je Majstorović, kojemu je bilo jasno da će se u završnici igrati potpuno otvorenog garda.

- Očekivali smo da će ako bude neriješeno u posljednjih pola sata prštati na sve strane. Nismo imali sreće, ne znam stvarno što reći osim ponoviti da smo dali sve od sebe. Navijači koji su tu bili pred stadionom, bili su nam jako velika podrška. Ne znam, sljedeće sezone bit će bolje - poručio je stoper Osječana nakon šokantnog i neželjenog raspleta sezone. G. Roguljić
šok zbog 4. mjesta
U utakmici u kojoj je pobjednik odnio sve, Osijek je na kraju ostao praznih ruku te završio sezonu kao četvrti, što je šokiralo i Majstorovića.

- Nevjerojatno mi je da smo četvrti na kraju, a uvjeren sam da smo kvalitetom vrijedni drugog mjesta i da smo ga trebali osvojiti. No, to je nogomet, to je život, bit će bolje.
Možda ste propustili...

MURSAŠI IZJEDNAČILI FINALNU SERIJU

Prekinuli niz prvaka i poslali jasnu poruku

SUBOTNJI SUSRET 33. KOLA SUPERSPORT

Ulaznice za Lokomotivu

Najčitanije iz rubrike