Regija
DVOJICA VUKOVARSKIH ČELNIKA SELE SE U HRVATSKI SABOR

Dodatni vjetar u leđa ili status quo?
Objavljeno 27. srpnja, 2020.
VUKOVAR

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček na nedavnim su parlamentarnim izborima osigurali mjesta u klupama Hrvatskog sabora s liste Domovinskog pokreta. Na prošlotjednoj su konferenciji za novinare poručili kako će taj rezultat osigurati da se "glas Vukovara jasno i glasno čuje u Saboru, što dosad nije bio slučaj". Penava je istaknuo kako će u fokusu njihova djelovanja ostati Vukovar.

- Ulagat ćemo sve najbolje što imamo, sva znanja i političko iskustvo za dobrobit Vukovara - rekao je, dodajući kako će biti beskompromisni kada je riječ o gospodarstvu i radnim mjestima u Vukovaru te demografskim pitanjima Slavonije i Srijema.

Naveo je kako su i Pavliček i on svoje dužnosničke plaće prebacili na teret državnog proračuna i rasteretili proračun Grada, a ta će sredstva usmjeriti u projekte komunalne infrastrukture i socijale.

- Vodit ćemo brigu za Vukovar u pojačanom angažmanu, imamo izuzetno uhodan tim, Grad ostavljamo u dobrim rukama i sugrađani se ne moraju brinuti za perspektivu Vukovara - poručio je.

Oporba u Gradskom vijeću Vukovara ne dijeli Penavin optimizam, pa nam je Goran Bošnjak (SDP) rekao kako ne vjeruje da će Vukovar imati koristi od odlaska Penave i Pavličeka u Sabor jer su u tom tijelu u oporbi i jasno je da neće imati utjecaja.

- Osim toga, sigurno će zbog obveza u Saboru izbivati iz grada pa do kraja ovoga mandata, odnosno do lokalnih izbora, možemo očekivati status quo i hladni pogon. Kako će ići s realizacijom projekata nezahvalno je prognozirati, no mislim da nam do lokalnih izbora napretka nema. Ako je nešto u tijeku, valjda će se uspjeti izgurati, međutim, nove projekte zasad ne očekujem - naveo je Bošnjak, naglasivši kako Penava i Pavliček neće moći dovoljno vremena i energije posvetiti Vukovaru već će se okrenuti karijerama u Saboru.

Koliko će za grad na Dunavu uspjeti izboriti njegovi novi zastupnici ubrzo će se vidjeti, kao i hoće li se potvrditi gradonačelnikove riječi da Grad ima uhodan tim. D. Korpoš
PAVLIČEK: PODRŽAT ĆEMO SVE KVALITETNO
Upravo stoga što su obojica dio oporbe u Hrvatskom saboru upitno je koliku će težinu imati njihov glas.

- Slavonija je demografski opustošena, a velike industrijske investicije zaobilaze nas. Uvjeren sam da će vladajuća većina prihvatiti naše prijedloge i uvrstiti ih u državni proračun. Tako ćemo i mi sve što je kvalitetno uvijek podržati ako se radi o interesu šire zajednice - poručio je Pavliček te ocijenio kako će realizacija projekata u Vukovaru biti nastavljena, pa možda čak i pojačana, u svrhu očuvanja radnih mjesta u koronakrizi.
Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

NA GRADSKIM BAZENIMA u ĐAKOVU

Počele pripreme za kupališnu sezonu

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike