Mozaik
ZBOG POGORŠAVANJA STANJA S PANDEMIJOM

Festival Ferragosto JAM ipak je odgođen za 2021.
Objavljeno 9. srpnja, 2020.
Prevelik je rizik od širenja zaraze i izgledne ponovne zabrane većih okupljanja

Iako je nedavno iz tvrtke Dostava Zvuka stigla potvrda kako će popularni ljetni glazbeni festival u Orahovici, Ferragosto JAM, biti održan uz odgovarajuće mjere, jučer su organizatori ipak bili prisiljeni otkazati festival zbog novonastale situacije i pogoršanja stanja s pandemijom koronavirusa.


- Unatoč iznimnim naporima i velikoj želji da Ferragosto JAM održimo ovog ljeta od 5. do 9. kolovoza na Orahovačkom jezeru u izmijenjenom i prilagođenom obliku, nakon detaljnog razmatranja, s dubokim žaljenjem i teška srca, priopćujemo da smo zbog naglo pogoršane situacije s koronavirusom i suviše zahtjevnih preporučenih mjera funkcioniranja prisiljeni odgoditi festival za 2021. godinu - kažu u Dostavi Zvuka.

Briga za zdravlje

- Prije samo nekoliko tjedana, kad smo presretni donijeli odluku o održavanju festivala u originalnom terminu, epidemiološka slika bila je izuzetno obećavajuća i s minimalnim brojem zaraženih, no aktualni nagli porast slučajeva i nova žarišta stavili su nas u poprilično neugodnu poziciju, s ponovnim osjećajem neizvjesnosti kako će se stvari odvijati do početka kolovoza. Imajući na umu odgovornost i brigu za zdravlje i sigurnost posjetitelja, izvođača i svih uključenih u festival, rizik od širenja zaraze i od sada vrlo izgledne ponovne zabrane većih okupljanja pred sam festival, a o kojoj se ovih dana već i spekulira, prevelik je, frustrirajući i potencijalno bi nas doveo u još katastrofalnije i pogođenije stanje od ovog u kojem smo već i sada. Uz sve to, posljedice koronakrize već su vidljive u uvjetima rada koji su osobito otežani i čine organizaciju još opsežnijom. Preporučene mjere koje su nam dane na provođenje izuzetno su zahtjevne te bi imale nezamisliv i posjetiteljima teško podnošljiv utjecaj na festivalsko iskustvo. Usprkos najboljoj namjeri da posjetiteljima pružimo opušteno uživanje u festivalu uz pridržavanje uputa po najvišim higijenskim i epidemiološkim standardima, nažalost nismo u mogućnosti organizirati adekvatnu provedbu. Također, zbog kompleksnih i strogo zadanih okvira stajanja/kretanja i ostalih nužnih pravila ponašanja Ferragosto ne bi ima ni približnu razinu zabave po kojoj je poznat - poručuju organizatori.

Povrat novca

- Odgođeno izdanje festivala potvrđuje da će sva dosad najavljena imena nastupiti 2021. godine, uz nova imena koja će biti otkrivena pravovremeno - kažu u Dostavi Zvuka uz obavijest kako će već kupljene festivalske ulaznice biti važeće za Ferragosto JAM 2021. godine. Oni koji žele ostvariti povrat novca na ulaznice, mogu to učiniti najkasnije do 5. kolovoza 2020. kontaktom na email: reklamacije@entrio.hr.

- Odluka o odgodi festivala nije bila nimalo laka i zahvaljujemo svima na razumijevanju i senzibilitetu u ovim najtežim trenucima za glazbenu industriju. Do ponovnog susreta na Orahovačkom jezeru, apeliramo na podršku domaćih i regionalnih izvođača, posebice onih čija su glazbena izdanja na našoj etiketi Dostave Zvuka te skrećemo pažnju na direktnu pomoć održavanja naše glazbene scene živom. Vaša pomoć i podrška sada nam znači više nego ikad. Čuvajte se, pazite jedni na druge i držite fige da do idućeg ljeta sve ovo bude iza nas. Volimo vas sve – zaključuju iz Dostave Zvuka.


Vladimir Grgurić
ulaznice
KUPLJENE

VRIJEDE I

ZA 2021.
POTVRĐENI IZVOĐAČI KOJI DOLAZE NAGODINU
Na popisu izvođača koji su trebali nastupiti ove godine, a planiraju doći 2021. trenutno se nalaze: Psihomodo Pop, Let 3, Pips, Chips & Videoclips, Repetitor, Atheist Rap, Overflow, Mortal Kombat, She Loves Pablo, Svemirko, Jonathan, Buč Kesidi, ABOP, Lovely Quinces, Mašinko, Crvi, pocket palma, Ajs Nigrutin, Mark Mrakovčić, Como Bluff, Je Veux, DJ Kneža, Jeboton Festival takeover (Porto Morto, JeboTon Ansambl, Peglica i Komandos, nemanja, Pseća plaža, Sfumato, Trophy Jump, Mellowteen), Drito takeover (z++, Krankšvester, Kuku$, Grše, Buntai, Trepaj il' krepaj), ZEZ takeover (Seven That Spells, Chui, Truth ≠ Tribe, Živa Voda: EKV, Playground Hustle, DJ Labud, Babilonska, ELEVEN, Kornet & N/OBE VOLTA b2b set).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PODLEGAO OZLJEDAMA NAKON TEŠKE PROMETNE NESREĆE

Odlazak glazbene legende:
Preminuo je Rajko Dujmić

2

TOMISLAV ŽAJA REDATELJ DOKUMENTARNOG FILMA “IVANOVA IGRA”

Ivan je sinonim za paralelu nogometne i životne igre

3

BRITANSKA VLADA ŽELI VRATITI UNOSNU INDUSTRIJU

Novi fond od 500 milijuna funta za pomoć oporavku i filmske i TV produkcije