Novosti
NOVA OBOLJENJA

Na koronavirus pozitivne 24 osobe, ukupno 1.709 osoba u samoizolaciji
Objavljeno 2. srpnja, 2020.

Iz Stožera za civilnu zaštitu Osječko-baransjke županije upravo su prioćili kako od ukupno 156 uzoraka koji su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ čak 24 je bilo pozitivno. Osam novopozitivnih osoba su iz Đakova, sedam iz Osijeka, po dvije iz Bilja i Valpova te po jedna iz Jagodnjaka, Kopačeva, Vardarca, Duboševice i Laslova.


Na području županije trenutno je ukupno 197 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih se 28 nalazi na bolničkom praćenju u KBC-u Osijek, s tim da su jučer hospitalizirane tri osobe, dok su četiri otpuštene na kućno liječenje. Nema pacijenata na respiratoru.
Povećani broj novozaraženih odrazio se i na povećanje broja osoba u samoizolaciji, kojih je na području Osječko-baranjske županije ukupno 1.709, s time da je u zadnja 24 sata pod tu mjeru stavljeno 97 kontakata oboljelih. Naravno, epidemiolozi danas intenzivno provode izvide te određuju daljnje epidemiološke mjere u svim utvrđenim slučajevima oboljenja te prema kontaktima oboljelih.


Policija je u zadnja 24 sata obavila 71 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi, a od dvije dojave građana o kršenju te mjere jedna se pokazala točnom - u Đakovu. D.Ku.

Možda ste propustili...

PREMIJER O ISTUPIMA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

Plenković: Sad ćemo podvući crtu i politički se usprotiviti

NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U Hrvatskoj 1413 novozaraženih, 18 osoba umrlo

NA SNAGU STUPILE NOVE MJERE

Radno aktivno je 80 posto zaraženih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana