Novosti
PREDSJEDNIK HDZ-A BIH DRAGAN ČOVIĆ:

Hrvati iz BiH "malo ljuti" zbog karantene
Objavljeno 26. lipnja, 2020.
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da odluka Hrvatske o privremenom uvođenju dvotjedne karantene za građane BiH zbog sprječavanja širenja koronavirusa "malo ljuti" tamošnje Hrvate, ali da neće nikada podijeliti sunarodnjake.


"Malo se ljutimo kad nam dođe poruka iz Hrvatske, pa je dočekamo na različite načine jer je nas upravo ograničavanje našeg kretanja iscrpilo u prethodna dva ili tri mjeseca na psihološki i drugi način", kazao je Čović u Mostaru na obilježavanju "Lipanjskih zora", prve vojne pobjede u ratu u BiH u dolini Neretve nad srpskim agresorom koju su zajednički ostvarile postrojbe HV-a i HVO-a.


Uvođenje dvotjedne karantene za građane Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije izazvalo je oštra reagiranja u Bosni i Hercegovini, a u medijima se nagovješćuje mogućnost da se uzvrati istim mjerama.


Čović je pak dodao kako se u komunikaciji s vlastima u Zagrebu nastoji promijeniti odluka, poručivši kako Hrvate iz dviju država neće podijeliti nikakva granica.


"Hrvatski narod je jedinstven narod s obje strane ove naše granice i to neće nikakva društvena, ni bilo kakva europska i slična granica, promijeniti", rekao je predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine.


Dodao je da je jedinstvo hrvatskoga naroda potrebno kako bi se osigurala jednakopravnost bosanskohercegovačkih Hrvata s druga dva naroda.
"Ostanimo zbijenih redova jer ćemo na taj način poslati jasnu poruku i predstavnicima drugih dvaju naroda u BiH, međunarodnim institucijama i braći u Republici Hrvatskoj da je ovo domovina hrvatskog naroda, na koju smo ponosni i koju želimo organizirati na način da nas predstavljaju legitimni predstavnici u svakom dijelu BiH", istaknuo je Čović. H
Možda ste propustili...

TRENUTNO OBOLJELIH JE 619, A PREMINULE SU DVIJE OSOBE

Stožer: 91 novi slučaj zaraze koronavirusom

REFORMISTI OBILJEŽILI 11. GODIŠNJICU SMRTI POLITIČARKE

Dabčević-Kučar trebala bi biti uzor

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana