Mozaik
ZBOG FLOYDOVE SMRTI MTV ZAMRAČIO EKRANE ŠIROM SVIJETA

Beyonce: Osjećate se beznadno
zbog rasizma koji se upravo
sada događa u Americi
Objavljeno 2. lipnja, 2020.

 

NEW YORK- Televizijski kanal za mlade MTV i drugi srodni kanali širom svijeta objavili su u ponedjeljak da će zamračiti ekran obilježavajući tako nasilnu smrt Afroamerikanca Georgea Floyda i pridružujući se ostalim medijima u osudi rasne nejednakosti.

MTV-u su se priključili drugi ViacomCBS zabavni i glazbeni kanali, uključujući Comedy Central, CMT, VH1.

Najavili su da će u  ponedjeljak u 17 sati po lokalnom vremenu (21 po GMT-u) na 8 minuta i 46 sekundi zamračiti ekran, upravo onoliko vremena koliko je prošli tjedan bjelački policajac Afroamerikancu Floydu koljenom pritiskao vrat.

Floydova smrt izazvala je masovne prosvjede u gradovima širom SAD-a te osudu tretmana prema američkim crncima zbog čega je zemlja rasno i politički polarizirana. 

"Vidimo kako tragični utjecaj diskriminacije pogađa našu zajednicu na bezbroj načina - uključujući disproporcionalan broj nebjelaca koje je pogodio koronavirus - još jedna borba na život i smrt za naš dah", napisao je Chris McCarthy, jedan od vodećih ljudi u mreži ViacomsCBS-u, u internoj bilješci osoblju koju je vidio Reuters.

Televizijske mreže također su javnost pozvale da se poveže s organizacijom za rasnu pravdu Boja promjene.

Potez MTV-a uslijedio je nakon poziva vodećih diskografskih kuća da obustave posao, odgode izdanja nove glazbe i obećaju podršku organizacijama za rasnu pravdu zbog Floydove smrti.

Warner Music Group, Universal Music, Sony Music i druge diskografske kuće podržale su inicijativu 'Black Out Tuesday'.

Mnogi glazbenici, među njima Beyonce, Taylor Swift, Billie Eilish, Rihanna, Ariana Grande and Jay-Z oglasili su se u povodu Floydove smrti i prosvjeda.

"Slomljeni smo i zgroženi ... Ako ste bijeli, crni, smeđi ili bilo što između,  sigurna sam da se osjećate beznadno zbog rasizma koje se upravo sada događa u Americi", poručila je Beyonce u videosnimci na Instagramu.(Hina)

Možda ste propustili...

ZAPREŠIĆ BOYS & OPĆA OPASNOST

"8 slova" je Zabavni hit mjeseca lipnja

PRVA NOVA GLAZBA IRON MAIDENA NAKON ŠEST GODINA

Novi singl "The Writing on the Wall"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana