Mozaik
PRIKAZANA EMISIJA “EUROPE SHINE A LIGHT”

Potvrđeno: Eurosong 2021.
održat će se u Rotterdamu
Objavljeno 17. svibnja, 2020.

I kad se Eurosong otkaže, glazba ostaje! Iako je zbog koronavirusa otkazana 65. Eurovizija, ljubitelji najstarijeg pjevačkog natjecanja na svijetu došli su na svoje. Umjesto finala, glasovanja i biranja pobjednika održan je dvosatni show u kojem su predstavljeni svi natjecatelji.

Emisijom Europe Shine a Light željelo se odati počast svima koji se bore protiv pandemije te u ovim teškim vremenima povezati Europu. Na ovogodišnjoj posebnoj Euroviziji Hrvatsku je predstavio Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre". Umjesto finala Eurosonga održan je show "Europe Shine a Light". Ovo je bio prvi i, s nadom, posljednji put u povijesti manifestacije bez nastupa uživo. Show je ponudio jedinstven sadržaj za sve zemlje koje su trebale sudjelovati na otkazanom Eurosongu 2020., njih 41. Cilj emisije bio je odati počast, inspirirati i povezati cijelu Europu i Australiju, u želji da se svim ljudima pruži nada i osjećaj zajedništva. Program se prenosio u čak 45 zemalja, među ostalima i u Hrvatskoj. Moglo se vidjeti i neke bivše pobjednike, zajedničku pjesmu "Love Shine a Light" Katrine And The Waves, koju su izveli svi natjecatelji, kao i trenuke inspiracije u međusobnim intervjuima u kojima je pokazano kako se glazbenici snalaze u ovim vremenima.

Nakon tijesne pobjede na Dori, na predstavnik Damir Kedžo na roterdamskoj je pozornici trebao zapjevati pjesmu "Divlji vjetre".

- Naravno da je meni, mom cijelom timu, svima koji su radili na pjesmi jako žao što Europa i svijet neće čuti i vidjeti "Divlji vjetre" u svom punom sjaju, na velikoj pozornici u Rotterdamu, ali sam ja optimist, u životu uzimam sve nekako s pozitivne strane, život ide dalje - rekao je Kedžo.

Ovogodišnje, nenatjecateljsko izdanje Eurosonga prilika je za osvrt na bogatu povijest jedinstvene manifestacije. Pobjedom Jugoslavije 1989. grupa Riva i Rock Me Baby doveli su Pjesmu Eurovizije u Zagreb. Otada, najbolji rezultat Hrvatske je četvrto mjesto, koje su osvojile Maja Blagdan s pjesmom "Sveta ljubav" 1996. i Doris Dragović s "Marijom Magdalenom" 1999.

Na kraju je EBU objavila kako će natjecanje za pjesmu Eurovizije 2021. biti održano u Rotterdamu, i to u Ahoy Areni. Bit će to peti put da je Nizozemska domaćin natjecanja. T.Kvorka

Show je ponudio jedinstven sadržaj za sve zemlje koje su trebale sudjelovati na otkazanom Eurosongu 2020.
Možda ste propustili...

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike