Crna kronika
OPTUŽNICE OSJEČANINU I ĐAKOVČANINU

"Pali" dileri marihuane i speeda
Objavljeno 9. travnja, 2020.
OSIJEK - Protiv 22-godišnjeg i 33-godišnjeg dilera Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnice zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Dvadesetdvogodišnjaka optužnicom se tereti da je od početka siječnja 2017. do 10. veljače ove godine u svom domu i na području Osijeka u najmanje 22 navrata prodao marihuanu u pakiranjima od jedan gram za 100 kuna, od pet grama za 250 kuna i od 25 grama za 600 kuna. Tereti ga se i da je 11. veljače ove godine u obiteljskoj kući u Osijeku držao radi daljnje prodaje ukupno 3,04 kilograma droge marihuane. U optužnici je predloženo da mu se produži istražni zatvor te da mu se oduzme novac, 28.500 kuna, za koji se sumnja da je od prodaje droge.

Tridesettrogodišnjaka se tereti da je u obiteljskoj kući u Đakovu držao radi daljnje prodaje 1,19 kilograma speeda i 0,14 kilograma marihuane. I za njega je predloženo da mu se produži istražni zatvor. S.Lacić
PRIJAVLJENI ZBOG "TRAVE" I KOKAINA
U utorak u 21.20 u Slavonskom Brodu operativci Odjela za droge PU brodsko-posavske kod dvije su osobe (31 i 39 godina) pronašli manju količinu droge. Jedan je muškarac posjedovao 2,4 grama marihuane, a drugi pak 1,8 grama kokaina. Policijski službenici protiv obojice podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
Najčitanije iz rubrike