Mozaik
PANAMSKI NADBISKUP

Blagoslovio maslinove grančice iz helikoptera
Objavljeno 7. travnja, 2020.
Panamski nadbiskup José Domingo Ulloa u nedjelju se, na početku Velikog tjedna, ukrcao u helikopter ponijevši sa sobom poprsje Djevice Marije i monstrancu s posvećenom hostijom da bi iz zraka blagoslovio maslinove i palmine grančice usred pandemije koronavirusa. Prethodno je, s maskom preko lica, održao misu u praznome hangaru jedne od panamskih zračnih luka koja se nalazi u nekadašnjoj vojnoj bazi, jer su sve crkve u državi do daljnjega zatvorene. Nadbiskup je nadletio glavni grad Panamu i njegovu okolicu, što su s oduševljenjem dočekali vjernici, pripremivši maslinove i palmine grančice za blagoslov iz zraka.


- Ovakvom duhovnom dimenzijom želimo obogatiti živote svojih vjernika - rekao je nadbiskup Ulloa prije ukrcaja u helikopter. "Prolazimo kroz nešto sasvim novo u povijesti kršćanstva, slavimo Veliki tjedan bez vjernika u Božjim hramovima", dodao je.
Panama je zatvorila svoje granice, privremeno odgodila održavanje nastave, zabranila ulaz strancima u državu, i uvela obveznu karantenu. Izlasci stanovnika iz njihovih domova ograničeni su na dva sata dnevno i namijenjeni kupnji osnovnih prehrambenih i ostalih potrepština. Odnedavno je muškarcima izlazak u trgovinu ili ljekarnu dopušten utorkom, četvrtkom i subotom, a ženama ponedjeljkom, srijedom i petkom. Nedjeljom nitko ne smije napuštati dom. U ovoj državi, s nešto više od četiri milijuna stanovnika, u nedjelju je službeno zabilježen 1801 slučaj zaraze Covidom-19 te 46 smrtnih slučajeva. H
1801

slučaj zaraze Covidom-19 evidentirano je do ponedjeljka u Panami
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RADIO OSIJEK: DANAS XI. MEMORIJAL DARKA PAURIĆA

U trosatnom programu na radiju i internetu nastupaju brojne tamburaške zvijezde

2

ORGANIZATORI OBJAVILI NOVI DATUM

20. EXIT festival održat će se od 13. do 16. kolovoza 2020.

3

SELFIE IZ SOBE IVAN HULJIĆ, GLAZBENIK I PRODUCENT

Nadam se što manje zamišljati koncerte i što prije ih doživjeti