Mozaik
ZBOG KOMPLIKACIJA NASTALIH KORONAVIRUSOM

Umrli glumac i kostimograf poznate serije “Zakon i red”
Objavljeno 27. ožujka, 2020.

Zvijezde popularne krimiserije "Zakon i red: Odjel za žrtve", među kojima su i glavni glumci Mariska Hargitay i Ice-T, tuguju za kolegama koji su umrli zbog komplikacija zbog zaraze koronavirusom.

Josh Wallwork, koji je radio kao kostimograf u dugovječnoj kriminalističkoj seriji NBC-ja, umro je u 45. godini nakon zaraze virusom COVID-19, objavio je jedan od autora serije Warren Leight putem Twittera, gdje je podijelio poruku Wallworkovog obiteljskog prijatelja. "Jako tužna vijest stigla nam je danas. Jedan od naših kostimografa, divan čovjek Josh Wallwork, preminuo je od komplikacija nakon zaraze koronavirusom. Ekipa i glumci šalju svoju ljubav i molitve obitelji i prijateljima. Srca su nam slomljena", napisao je Leigh. Hargitay se prisjetila Wallworka kao veselog suradnika. "Mislim da ga nikad nisam vidjela bez smiješka na licu. Donosio je ljubav i ljubaznosti kamo god je išao. Uvijek spreman za šalu. Naš set nikad više neće biti isti. Nedostaješ nam Josh", napisala je glumica koja tumači lik kapetanice Olivije Benson. Ice-T je zamolio da se ljudi pridržavaju uputa i shvate ozbiljno odstojanje od drugih.

Sutradan je seriju potresla i druga tragična vijest. Od posljedica korone u 69. godini umro je i njihov kolega Mark Blum. Osim što je bio poznat kao aktivist glumačkog sindikata, njegovi najpoznatiji filmovi bili su "Očajnički tražeći Susan", i "Krokodil Dundee", a osim u "Zakonu i redu", glumio je u serijama "Frasier", "Njujorški plavci", "Us" i "Succession". U "Očajnički tražeći Susan" glumio je Garyja Glassa, muža očajne kućanice iz New Jerseyja Roberte Glass, koju je glumila Rosanna Arquette. "Ovo je velika tragedija i moje srce je s njim, njegovom obitelji i voljenima. Sjećam ga se kao duhovitog, toplog i vrlo profesionalnog glumca sa seta našeg filma iz 1985.", objavila je na Twitteru Madonna, koja je bila zvijezda spomenutog filma.

Blum je bio vrlo aktivan u Cehu glumaca (Screen Actors Guild), i bio je u upravnim odborima za grad New York te na nacionalnoj razini. “Ovo je veliki gubitak za našu obitelj u SAG-u i AFTRA-i. Mark Blum razumio je da svi zaposleni u ovoj industriji dijele jednake poslodavce i da naša snaga ovisi o našem jedinstvu. Bio je vizionar”, rekla je predsjednica sindikata Gabrielle Carteris. T.Kvorka
Ekipa serije oprašta se s kostimografom Joshom Wallworkom i glumcem Markom Blumom
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike