Ekonomija
PROIZVODNJA VIŠESTRUKO POVEĆANJE

Tvrtka Meteor grupa - Labud ravno s proizvodnih traka dezinficijense šalje kupcima prema listi čekanja
Objavljeno 25. ožujka, 2020.
Iako su cijene određenih sirovina išle gore, cijene naših proizvoda ostale su iste, navode u Meteor grupi - Labud d.o.o.

Pandemija koronavirusa dezinfekcijska sredstva učinila je u zadnjih tjedana jednim od najtraženijih proizvoda kemijske industrije i proizvodnje uopće.

Potražnja im je u stalnom rastu, što tvrtka Meteor grupa – Labud prati, pa je, kako su izvijestili iz te grupacije koja je, podsjetimo, nastala sinergijom dva kemičara - đakovačkog Meteora i zagrebačkog Labuda krajem 2018. godine, maksimalno angažirana na proizvodnji dezinficijenasa.

Srećom, kako je iz te tvrtke priopćeno, na svojim proizvodnim lokacijama ova grupacija nije pretrpjela štete zbog nedjeljnog potresa u Zagrebu, pa su proizvodne aktivnosti u njoj nastavljene već u ponedjeljak, s obzirom na važnost njezine proizvodnje u okolnostima aktualne pandemije virusa COVID-a 19.

- Potražnja za proizvodima u ovim je okolnostima, zbog vrlo razumljivih razloga, tolika da takvih proizvoda uopće nema na skladištu, nego se sve količine dezinfekcijskih sredstava odmah s proizvodnih traka distribuiraju kupcima – zdravstvenim i drugim ustanovama, poslovnim subjektima i drugim organizacijama. Imamo liste čekanja i redom isporučujemo robu čim se proizvede, ističe direktorica prodaje Meteor grupe – Labud Laura Justinić Skoko.

U ovoj grupaciji zbog stalnog rasta potražnje kažu kako se intenzivno radi na nabavi dodatnih količina sirovine kako bi se daljnjim povećanjem proizvodnje dezinfekcijskih proizvoda moglo u još većoj mjeri odgovoriti potrebama svih koji rade i skrbe o sigurnosti i potrebama građana i u ovim izvanrednim okolnostima. No, bez obzira na rast cijena određenih sirovina, ističu da cijene svih njihovih proizvoda ostaju iste, kako dezinficijenasa tako i sredstava za čišćenje kućanstva gdje također ova grupacija bilježi rast prodaje, a navode i da tog proizvodnog asortimana na skladištima ima dovoljno.

Kako navode u Meteor grupi - Labud trenutačno se proizvodnja odvija šest dana u tjednu i organizirana je u dvije smjene gdje se rade sve potrebne zaštitne mjere, kako među radnicima, tako i u higijeni prostora, opreme i ostalome.

- Tijekom ovog razdoblja ulažemo dodatne napore u proizvodnji i u komunikaciji s našim partnerima kojima su ova sredstva iznimno potrebna - stoji na službenim stranicama tvrtke, a to također svjedoči o radnoj atmosferi ove kemijske industrije u želji i potrebi da u stopu prati višestruko povećane potrebe za dezinfekcijskim sredstvima i drugim proizvodima zbog aktualne pandemije koronavirusa.

Preklani ujedinjena dva jaka hrvatska kemičara duge tradicije i iskustva - tvrtke đakovački Meteor i zagrebački Labud, opravdanost sinergije dodatno potvrđuju i sada.

Kada je krajem 2018. godine Meteor pripojen Labudu, iz tvrtke su to pojasnili restrukturiranjem i pozicioniranjem ujedinjenog, snažnog kemijskog biznisa sa sjedištem u Zagrebu.

Suzana Župan
Svim radnicima koji rade u proizvodnji po 1000 kn nagrade
- Svi naši radnici u proizvodnji koji svakodnevno dolaze na svoja radna mjesta kako bismo pomogli našim sugrađanima da u ovoj iznimnoj, za zdravlje vrlo zahtjevnoj situaciji budu sigurniji i da se zaštite, bit će nagrađeni s 1000 kuna, a dodatno smo i za njih, ali i za sve naše druge zaposlenike, osigurali 2,3 tone proizvoda kako bismo adekvatnu zaštitu imali i kod kuće za sebe i svoje članove obitelj - naglasila je Laura Justinić Skoko, ističući segment poslovanja ove kemijske grupacije vezane uz njezinu društvenu i socijalnu odgovornost.
Možda ste propustili...

VEĆINA WEB-STRANICA NAJVEĆIH HRVATSKIH KOMPANIJA ENERGETSKI JE NEODRŽIVA

Internet je četvrti najveći zagađivač okoliša u svijetu

IZGRADNJA DALEKOVODA I TRANSFORMATORSKE STANICE

Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji

Najčitanije iz rubrike