Crna kronika
ISTRAGA NAKON UBOJSTVA 44-GODIŠNJAKINJE

Slakovčanin je prijavljen i zbog pokušaja ubojstva
Objavljeno 25. ožujka, 2020.
Odvjetništvo sumnjiči Livaju da je prije zločina nožem pokušao uniti Anju Boronjek

SLAKOVCI - Istraga ubojstva 44-godišnje Ž. J. iz Vinkovaca, ubijene nožem u nedjelju oko 11 sati u Slakovcima kod Vinkovaca, donijela je dodatak koji upućuje kako nije riječ samo o ubojstvu, već i o još dva kaznena djela što ih je počinio Jozo Livaja (56), poljoprivrednik i otac četvero djece iz prijašnjeg braka iz Slakovaca.


Nakon ispitivanja, Županijsko državno odvjetništvo Vukovar sumnjiči 56-godišnjaka da je u subotu prijetio izvanbračnoj partnerici s kojom je u posljednje vrijeme živio, 36-godišnjoj Anji Boronjek, i da ju je sutradan, u nedjelju, u Slakovcima uz prijetnje kuhinjskim nožem pokušao usmrtiti. Potom je 44-godišnjoj Ž. J., koja ga je u tome sprječavala, istim nožem nanio tešku i za životu opasnu ozljedu, zbog koje je ona ubrzo preminula. Kada je Livaja nožem zadao smrtonosan ubod u grudi Ž. J., Anja Boronjek pobjegla je i od susjeda pozvala policiju i ispričala što se dogodilo. Deset minuta nakon dojave policijska ekipa bila je na mjestu zločina. Kraj Livaje, koji je u vrijeme ubojstva imao 2,6 promila alkohola u krvi, pronađen je i nož kojim je prijetio partnerici, a potom i ubio 44-godišnju Ž. J.


Sve se događalo u kući osumnjičenika u kojoj je živio s 36-godišnjakinjom i u koju je iz za sada još nepoznatih razloga došla Ž. J., što ju je koštalo života. Policija je istog dana kada je ubojstvo počinjeno potvrdila novinarima kako je svih troje sudionika ovog tragičnog događaja poznato policiji po počinjenju više prekršajnih i kaznenih djela zbog kojih je u toj kući policija više puta intervenirala, ali u policiji ne navode o kakvim se (ne)djelima radi. Susjedi pričaju kako je u kući gdje se dogodilo ubojstvo često bilo galame i vike i tu se, kažu, vodio vrlo buran život.
Sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru ŽDO je dostavio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja odnosno dovršenja kaznenog djela prema članku 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.


Miroslav Flego
MJESEC DANA ISTRAŽNOG ZATVORA OSJEČANINU ZBOG SUMNJE NA UBOJSTVO
Devetnaestogodišnjaku iz Osijeka, kojeg zagrebačka policija sumnjiči da je u Zagrebu usmrtio 21-godišnjeg Zagrepčanina, određeno je mjesec dana istražnog zatvora. Odluka je to istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu. Kako smo izvijestili, mladić iz Osijeka osumnjičen je da je 7. ožujka doputovao iz Osijeka u Zagreb i u poslijepodnevnim satima otišao na savski nasip u blizini naselja Prečko, gdje je mobitelom pozvao 21-godišnjaka da se nađu. "Na njegov poziv 21-godišnjak je pristao te nedugo nakon poziva došao do nasipa, a nakon što su neko vrijeme razgovarali, spustili su se do same obale Save, da bi u jednom trenutku 19-godišnjak na za sada neutvrđen način ubio 21-godišnjaka, a potom njegovo tijelo bacio u rijeku", priopćila je policija. Do mladića iz Osijeka došli su na osnovi provjere zapisa poziva s mobitela 21-godišnjaka. Tijelo mladića još nije pronađeno.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike