Regija
OLAKŠATI GOSPODARSTVU I GRAĐANIMA

Donji Miholjac razmatra mjere pomoći
Objavljeno 19. ožujka, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Gradonačelnika Gorana Aladića pitali smo o mjerama za pomoć gospodarstvu i građanima u vrijeme epidemije koronavirusa. Rekao je da će se Grad uskladiti s mjerama Vlade.

- Ne želim trčati u vjetar. Vlada je donijela paket mjera, i normalno da ćemo postupiti sukladno tomu, odnosno sagledati mogućnost njihove primjene, a da ne ugrozimo funkcioniranje Grada, ali da pomognemo gospodarstvu i građanima - rekao je Aladić. Dodao je da je pročelnik dobio nalog da sagleda Vladine mjere i predloži što bi bilo dobro da Grad napravi. Poručio je da lokalna politika u kriznim vremenima ne može biti iznad nacionalne, nego treba pratiti propise i mjere te se uskladiti.

Gradski odbor HDZ-a uputio je gradskom vodstvu prijedlog mjera za pomoć poduzetnicima i građanima. Predlaže ukidanje poreza na potrošnju od tri posto, odgodu plaćanja komunalne naknade na tri mjeseca, i to bez obračunatih kamata. Također, traži smanjenje prireza s osam na pet posto te participacije roditelja u cijeni Dječjeg vrtića Pinokio s 500 na 200 kuna. "Očekujemo implementaciju predloženih mjera u što skorijem roku s obzirom na novonastalu situaciju"’, stoji u priopćenju predsjednika GO HDZ-a Dražena Trcovića. S.F.
Možda ste propustili...

SLATINSKA TVRTKA “ZLATNA NIT” REORGANIZIRALA PROIZVODNJU

Zbog povećane su potražnje maski zaposlili još radnika, rade i subotom

GRADNJA NASTAVNO-SPORTSKE DVORANE

Investicija je vrijedna 5,3 milijuna kuna

CVJEĆARICA RUŽICA GANULA SUGRAĐANKE

Dobri duh Đakova žene dariva buketima cvijeća

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UNATOČ KORONI - ODRŽAN PROLJETNI VAŠAR

U Karanac su slanine stizale na fotografijama

2

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Troje novooboljelih od koronavirusa, ukupno ih je 24

3

NA BELOMANASTIRSKIM BAZENIMA

Radovi idu prema planu