Crna kronika
TROJE OZLIJEĐENIH U PROMETNOJ NESREĆI KOD SAMATOVACA

Pretjecao kamion pa ušao u "škare"
Objavljeno 28. veljače, 2020.
SAMATOVCI


Tri osobe ozlijeđene su u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 10 sati na ulaska u Samatovce s osječke strane. Prema dostupnim informacijama, vozač Mercedesa osječkih registracija kretao se od Samatovaca prema Osijeku i pretjecao kamion varaždinskih pločica. Iz suprotnog smjera nailazio je VW Polo osječkih registracija kojim je upravljala vozačica iz Narda. Da bi izbjegao sudar, vozač Mercedesa naglo je skrenuo i udario vozilom u prednji lijevi dio kamiona koji je pretjecao, ali i u automobil koji mu je došao iz smjera Osijeka. U vozilima je bilo ukupno pet osoba.


Od siline sudara VW Polo odbačen je u kanal sa sjeverne strane ceste, Mercedes se zaustavio uz rub kolnika, na kolničkom traku namijenjenom vozilima iz suprotnog smjera, a kamion je sletio na travnatu površinu s južne strane kolnika, ali ga je vozač uspio vratiti na cestu. Ozlijeđeni su prevezeni u Klinički bolnički centar Osijek.


- Udario mi je u kamion Mercedesom i izgurao me s ceste. Valjda i taj vozač misli da može voziti kako hoće jer vozi baš Mercedes - kratko je rekao vozač kamiona koji je sudjelovao u ovom trostrukom sudaru. Na Mercedesu su s desne bočne strane vidljiva oštećenja od udara u kamion te s lijeve strane od udara u Polo. VW Polo oštećen je s vozačičine strane.


Policija je u vrijeme očevida, koji je trajao do 13 sati, preusmjeravala promet preko Petrijevaca i Ladimirevaca do Bizovca. Nakon očevida bit će poznat točan uzrok nesreće, kao i koliko su teške ozljede zadobili sudionici nesreće. Prema dostupnim informacijama, u nesreći su stradale vozačica Pola i njezina majka, a ozlijeđen je i vozač Mercedesa. Vozač kamiona nije ozlijeđen.


U pomoć pri izvlačenju unesrećenih pozvani su vatrogasci. Na intervenciju je izišlo šest pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Valpovo s dva vozila. "U vozilu u kanalu bile su dvije ozlijeđene osobe, a u vozilu na cesti jedna. Hidrauličnim alatom obili smo vrata, a potom uz pomoć djelatnika hitne i kolega iz DVD-a Bizovac izvukli unesrećene - doznajemo iz DVD-a Valpovo.
U srijedu su se u Osječko-baranjskoj županiji dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Na hrvatskim prometnicama u srijedu, srećom, nije bilo poginulih osoba. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike