Mozaik
ŠEST HRVATSKIH FILMOVA SUDJELUJE NA BEOGRADSKOM FEST-U

Počasni gost bit će John Malkovich
Objavljeno 20. veljače, 2020.
Na 48. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu FEST od 28. veljače do 8. ožujka bit će prikazano šest hrvatskih filmova, a hrvatska redateljica Dana Budisavljević članica međunarodnog žirija Glavnog natjecateljskog programa.

U taj su program uvršteni hrvatski dugometražni igrani filmovi "Mater" Jure Pavlovića i "Glas" Ognjena Sviličića te hrvatska manjinska koprodukcija "Otac" Srdana Golubovića u Beogradu će otvoriti festival. O najboljem filmu, od njih 20 iz cijeloga svijeta, odlučuje međunarodni peteročlani žiri, a publika će prvi put na FEST-u moći glasati za najbolji europski film iz Glavnog natjecateljskog programa. Novi natjecateljski program festivala - FEST Fokus, koji skreće pažnju na hrabra autorska ostvarenja, među 19 ostvarenja, predstavlja i satirični triler Ivana-Gorana Viteza "Dopunska nastava".

Kratkometražni film "Više ne znam ko smo mi" Borisa Homovca, koji će imati premijeru, te dugometražni igrani film, manjinska hrvatska koprodukcija "Sin" redateljice Ines Tanović, prikazuju se u sklopu Specijalnih projekcija. Počasni gost bit će John Malkovich koji će primiti priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, a na festivalu će se i odati počast nedavno preminuloj glumici Nedi Arnerić. H
Možda ste propustili...

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike