Novosti
POVEĆANJE OD TRI POSTO

HBOR poduzetnicima odobrio 5,8 mlrd. kuna kredita
Objavljeno 12. veljače, 2020.
Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u 2019. godini poduzetnicima je odobrila 5,8 milijardi kuna kredita, što je tri posto više nego godinu dana prije, čime je podržano 1848 projekata koji su se u 88 posto slučajeva odnosili na investicije, istaknuto je u srijedu na konferenciji za medije te banke. Kada se gleda ukupna financijska aktivnost banke, koja obuhvaća kreditnu, garancijsku i mandatnu aktivnost, osigurana je podrška za više od 2400 poduzetničkih projekata, s iznosom većim od sedam milijardi kuna, što također predstavlja rast odobrenih sredstava za tri posto, kazao je član Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo na konferenciji na kojoj je, osim preliminarnih rezultata poslovanja u 2019. godini, predstavljena i Strategija poslovanja HBOR-a za razdoblje 2020. - 2024. Od ukupnog broja kredita, 89 posto ih je plasirano za projekte malih i srednjih poduzetnika, što je nešto manje no prethodne dvije godine, a Čuvalo pojašnjava da je to zbog pojačanog intenziteta ulaganja u infrastrukturne projekte, koji su lani podržani s 2,4 milijarde kuna.


Predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko apostrofirala je pet ključnih odrednica strategije HBOR-a za predstojeće petogodišnje razdoblje, izdvojivši ulogu te banke kao pokretača inovativnosti i održivog razvoja Hrvatske.
Strateške smjernice se tako odnose na poticanje razvoja tržišta vlasničkog i kvazivlasničkog kapitala, poticanje konkurentnosti s naglaskom na inovacije, digitalnu transformaciju... H
Možda ste propustili...

PLENKOVIĆ ĆE ISKAZATI POČAST ŽRTVAMA U VARIVODAMA

"Beogradu treba još vremena da razumije što se radi u Hrvatskoj"

24 NOVOOBOLJELE OSOBE U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

U Vinkovcima 18 pozitivnih na koronu

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Sedam novih pozitivnih na COVID-19

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Osam novopozitivnih na koronavirus

2

NADARENI – ZABORAVLJENI: OBITELJ LENDVAJ IZ POPOVAČE

Puna kuća genijalaca

3

PREDSJEDNIK RH:

Ako im nije po volji, žao mi je