Crna kronika
STRAVA U VIKEND-NASELJU KARAŠICA

Mrtvo tijelo pronađeno u izgorjeloj vikendici
Objavljeno 8. veljače, 2020.
Mrtvo tijelo muškarca pronađeno je u tuš-kadi, a dokumenti pod orahom na ulici, prekoputa vikendice u kojoj je živio
JOSIPOVAC

Mrtvo tijelo muškarca pronađeno je u kući koju je progutao požar u petak oko 13 sati u vikend-naselju Karašica 54 kod Josipovca. Mrtvo tijelo pronašli su vatrogasci, a prvi je požar primijetio jedan od stanovnika vikend-naselja. Iako za sada nema službenih informacija o identitetu tragično preminuloga, pretpostavlja se da se radi o osobi koja je ondje živjela unatrag tri godine.

- Oko 13 sati izišao sam iz kuće i pakirao bratove stvari u automobil. Vidio sam visok dim. Prvo sam pomislio da netko pali vatru na obali Drave i da pucaju petarde, ali se to jako čulo, pa sam otišao bliže pogledati. Vidio sam kako gori kuća i odmah nazvao vatrogasce i susjedu čija je kuća odmah pokraj te koja je gorjela. Nisam ni znao da je taj muškarac u kući - rekao nam je Vladimir Ljubičić.

Na mjesto događaja vrlo brzo dojurili su pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek i policija, a ubrzo su pozvani i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Retfala. Kako neslužbeno doznajemo, mrtvo tijelo pronađeno je u tuš-kadi u sjedećem položaju, izgoreno do neprepoznatljivosti. Torbica s osobnim dokumentima na ime Marijana Požežanca pronađena je pod stablom oraha na ulici, prekoputa kuće u kojoj je živio, pa susjedi pretpostavljaju da ju je on sam tamo odnio. U požaru su izgorjeli kuća, garaža, šupa, ali i drvarnica koja se nalazi dalje od same kuće. Samo brzom reakcijom Vladimira Ljubičića spašena je kuća Suzane Bošnjak, inače djelatnice Glasa Slavonije, koja se nalazi uz kuću koja je izgorjela. Na njezinoj kući pukao je samo jedan prozor, te se otopio dio plastične oplate na ljetnoj kuhinji koja se nalazi tik uz opožarenu kuću. "Da nije bilo Vlade, i kod mene bi sve izgorjelo. Zahvalna sam mu do neba", kazala je Bošnjak.

Djelatnici HEP-a isključili su struju u naselju i odrezali žice prema izgorenoj kući, koja je posljednja u toj ulici. Vatrogasci retfalačkog DVD-a ostali su do kraja ugasiti vatru koja je još tinjala, te raskrčiti hrpe izgorenih stvari i građevinske stolarije. U intervenciji je sudjelovalo osam vatrogasaca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Retfala. Nakon policijskog očevida i obdukcije bit će poznat uzrok požara u kojem je jedna osoba izgubila život. S.Lacić
TREĆI POŽAR U GODINU DANA
Ovo je treći požar u nešto više od godinu dana u vikend-naselju Karašica. U kolovozu prošle godine požar je zahvatio sve prostorije vikendice na kućnom broju 2, a požar se preko krovišta proširio i na susjednu vikendicu, na kućnom broju 3, koja je prislonjena uz vikendicu iz koje je požar krenuo. Na obje vikendice dio krovišta se urušio. Krajem siječnja prošle godine, zbog kratkog spoja na električnim instalacijama, došlo je do požara improvizirane vikend-kuće načinjene od autobusa i drvene konstrukcije.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike