Crna kronika
NESREĆA NA AUTOCESTI KOD NOVE GRADIŠKE

Kamionom probio središnju ogradu
Objavljeno 28. siječnja, 2020.
NOVA GRADIŠKA

Dvije osobe ozlijeđene su u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak u 4.45 na autocesti A3 kod Nove Gradiške. Nesreću je izazvao 30-godišnji vozač kamiona.

- Policajci su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo jer je 30-godišnjak upravljajući kamionom s poluprikolicom nacionalnih oznaka Republike Srbije, zbog nedržanja strane kretanja u jednom trenutku prešao na kolnički trak za zaustavljanje vozila u nuždi i travnatu površinu, udarivši u metalnu odbojnu ogradu sa sjeverne strane kolnika. Potom je u zanošenju sletio na travnatu površinu s južne strane sjevernog kolničkog traka, udarivši u središnju metalnu odbojnu ogradu, koju je probio. Zatim je u nekontroliranom kretanju po južnom kolničkom traku udario u odbojnu ogradu s južne strane južnog kolničkog traka gdje se i zaustavio. Probijena odbojna ograda je odbačena po južnom kolničkom traku, nakon čega je u izbjegavanju sudara 50-godišnjak, koji je upravljao teretnim automobilom makedonskih nacionalnih oznaka, prešao ulijevo i udario u odbojnu ogradu sletjevši na travnatu površinu između južnog i sjevernog kolničkog traka. U toj prometnoj nesreći 30-godišnji vozač i 38-godišnji putnik iz istog kamiona lakše su ozlijeđeni, te su nakon pružene liječničke pomoći u bolnici u Novoj Gradiški pušteni. Tijekom očevida promet se južnim prometnim trakom odvijao usporeno od 4.50 do 9.30, uz regulaciju policajaca i postavljenu prometnu signalizaciju. Protiv 30-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Istoga dana pola sata nakon ponoći na novljanskom području u mjestu Paklenica dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač lakše ozlijeđen. Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak s područja Novske pod utjecajem 1,55 promila alkohola u krvi upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija i ne prilagodivši brzinu kretanja sletio u kanal, udario u betonski most. Vozilo se potom preokrenulo na bočnu stranu i zaustavilo na kolniku. I u vezi s tom prometnom nesrećom protiv vozača policija će podnijeti optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. S.Lacić
Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

Najčitanije iz rubrike