Crna kronika
ISTRAGA ZBOG POGIBIJE GLUMCA

Kako je 22-godišnjak bez vozačke dozvole došao do automobila?
Objavljeno 26. prosinca, 2019.

Vezani članci

GLUMAC OSJEČKOG HNK PREMINUO U KBC-U OSIJEK

Aleksandar Bogdanović izgubio bitku za život

OSIJEK - Aleksandar Bogdanović, 45-godišnji glumac HNK Osijek, preminuo je od posljedica teških ozljeda glave koje je zadobio nakon što je na njega 21. prosinca u Trpimirovoj ulici naletio automobil kojim je upravljao 22-godišnji vozač iz prigradskog naselja Tenja.



Prema odluci suca istrage Županijskog suda Osijek, 22-godišnjaku koji nema položen vozački ispit, a koji je na pješakom prijelazu u Trpimirovoj ulici autom naletio na Bogdanovića i potom pobjegao, određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Slučaj će sada zbog Bogdanovićeve smrti od Općinskog državno odvjetništvo preuzeti Županijsko državno odvjetništvo Osijek. Mladom vozaču prijeti između tri i 15 godina zatvora. Kako doznajemo, istražuje se i kako je 22-godišnjak došao do automobila, odnosno odgovornost osobe koja mu je dala ključeve iako je znala da nema vozačku dozvolu.



Nesreća se zbila u subotu u 22.36, kada je na Bogdanovića, koji je prelazio Trpimirovu ulicu na pješačkom prijelazu između Srednjoškolskog igrališta i Vijenca Ivana Meštrovića, naletio automobil koji je vozio 22-godišnjak. Mladić je potom pobjegao, ali su ga policajci pronašli sat vremena poslije u Zagrebačkoj ulici. Uz mladića, u vozilu se nalazilo još troje mladih. Policija ga je pronašla zbog otpale registracijske pločice koja je ostala na mjestu nesreće. Kako doznajemo, automobil je u vlasništvu oca djevojke koja je bila u vozilu. Kako je mladić bez vozačke dozvole sjeo upravljač vozila tek treba utvrditi istraga koja je u tijeku.



Nakon nesreće krenule su priče da policija zataškava prometnu nesreću te da zbog činjenice da je otac 22-godišnjaka djelatnik policije, ne objavljuje njegov identitet. Iz PU osječko-baranjske demantiraju te navode, a da nema govora o zataškavanju informacija govori i činjenica da je počinitelj uhićen sat vremena nakon nesreće. "Identitet počinitelja, kao i žrtve, se ne iznose, osim godine rođenja. Ista zakonska praksa je i kod državnog odvjetništva", doznajemo iz policije. Inače, policija o nesrećama obavještava SMS-om ukoliko odmah dođe do smrtnog stradavanja. Otac 22-godišnjaka kojeg smo jučer kontaktirali nije ništa htio komentirati.



Općinsko državno odvjetništvo sumnjiči 22-godišnjaka da je vozio automobil “svjestan da nije obučen za upravljanje motornim vozilom B kategorije, zbog čega može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu. Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u 45-godišnjaka, koji je od siline udara odbačen i pao na kolnik, zadobivši osobito teške tjelesne ozljede opasne po život. Potom je pobjegao”, stoji u priopćenju. S.Lacić

Obitelj odlučila darovati organe

Bogdanovićeva obitelj odlučila je nakon smrti donirati njegove organe. Od njegovog prijatelja iz HNK Osijek doznajemo kako bi Aco, da je mogao, to i sam odlučio.

Aleksandar Bogdanović rođen je u Osijeku 17. lipnja 1974., a Akademiju umjetnosti završio je u Novom Sadu. Uz brojne uloge u osječkom HNK-u te kazalištima u Puli, Zagrebu i drugim gradovima, nastupao je u filmovima i tv-serijama, poput “Most na kraju svijeta”, “Larin izbor”, “Novine” i “Novine 2”. Iza njega je ostalo troje djece, kćeri Mia i Una te sin Ian-Lav.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike