Mozaik
IVAN DEČAK FRONTMEN VATRE I MENTOR U SHOWU “THE VOICE”

Usuđujem se reći da će ovo biti najbolji The Voice do sada
Objavljeno 14. prosinca, 2019.
Od siječnja smo u studiju i krajem veljače stiže najavni singl novog albuma

Odlična virovitička rock-grupa Vatra u protekloj je godini obilježila punih 20 godina svog vrhunskog rada i postojanja. Svoj veliki jubilej obilježili su nizom događanja, promocija, noviteta, a izdali su i prvu vlastitu knjigu. Uz to, njihov frontmen Ivan Dečak jedini je mentor koji je ostao ‘‘u sedlu‘‘ i u novoj sezoni.

- Vatra je imala tu nevolju da je bend iz provincije koji je došao u Zagreb i samim time imala je više problema nego bendovi koji su "rođeni" u Zagrebu. To nije bajka, to su stvarni problemi, usponi i padovi. Život jednog benda uglavnom čini 99 posto problema dok je tek onaj jedan posto onaj trenutak kad se popnu na binu i osjete tu sreću, taj hipe. Htio sam iz njih izvući nešto od tih 99 posto. Moja je ideja bila iznijeti neke najveće prepreke koje su uspjeli nadići da bi sada sjedili ovdje i govorili o svojoj biografiji - pojasnio je Podrug. Plan mu je bio "izvući iskreno iz njih sve ono o čemu misle pričati, a ono o čemu ne misle govoriti, ne moraju, ali su o onome što su željeli govoriti morali biti posve iskreni. Tako da sve ono što je u knjizi poprilično odgovara realnom stanju, rekao je Marko Podrug na promociji knjige "20 godina s preprekama" na Interliberu.

Ukratko, 2019. godinu Vatra i Ivan Dečak sigurno će dugo pamtiti. Ivana smo uhvatili doslovce u sekundi stanke snimanja u studiju, no za podijeliti novosti, kao i uvijek, našao je vremena.

Na Interliberu ste
promovirali prvu biografiju grupe Vatra, knjigu "20
godina s preprekama". Kako je došlo do ideje za knjigu i kako je najbolje opisati?

- Na ideju je došao naš izdavač Dallas Records. Svašta smo prošli u tih 20 godina, odsvirali more koncerata, objavili 12 albuma, snimili više od 40 videospotova, proputovali mali milijun kilometara, skupilo se tu priča, a Marko Podrug ih je kroz svoje pero sročio u biografiju.

Uz knjigu je promoviran i album "Vatra XX UŽIVO". Reci nam nešto o tom
albumu?

- Snimili smo ga na ovogodišnjem slavljeničkom koncertu u Domu sportova. Album donosi 18 pjesama i svojevrstan je presjek dosadašnje karijere. Bio je to odličan koncert, prepun emocija i zato smo ponosni na taj uradak.

Kada smo posljednji
put razgovarali, spomenuo si kako iz tvoje
radionice uskoro izlaze i nove pjesme?

- Ove godine, uz spomenutu biografiju, objavili smo i tri albuma, "Nama se nikud ne žuri", "Vatra XX Uživo" i "Ultramix", album remiksiranih pjesama koje smo izveli na ovogodišnjem festivalu Ultra Europe u Splitu. Uza sve navedeno, upravo sam u svom studiju dovršio nekoliko novih pjesama, te u siječnju ulazimo u studio kako bismo krajem veljače 2020. u eter pustili najavni singl našeg novog, nadolazećeg albuma.

Počela je nova sezona showa "The Voice". Ostao
si kao jedini mentor iz stare postave. Kako je kliknulo s novom ekipom i što
očekuješ od nove sezone?

- Novi mentori su moji dugogodišnji kolege i dragi prijatelji. Kliknuli smo mi još davno prije "The Voicea", a sada smo to "klikanje" još i pojačali. Usuđujem se reći kako će treća sezona biti znatno jača od prethodne dvije, što zbog kandidata, što zbog produkcije, a neće umanjiti ni mentorsku snagu.

Slijede nam najljepši blagdani u godini, gdje
će Vatra provesti Božić, a gdje doček Nove godine?

- Nova godina nam je tradicionalno radna, bit će dosta koncerata uoči dočeka i za sam doček, a Božić će, kako i treba, biti neradan i posvećen obiteljima.
Vladimir Grgurić
Božić
BIT ĆE NERADAN I POSVEĆEN OBITELJI
KOJI SU TO PJEVAČI, MARADONA I MESSI?
U drugu epizodu audicija na "The Voiceu", koja je na programu danas, 14. prosinca, na Prvom programu HTV-a, Gobac ulazi s tri, Vanna i Ivan sa po dva i Massimo s jednim natjecateljem. Mentori se suočavaju s činjenicom da je konkurencija iznimno kvalitetna i da zaista najsitniji detalji presuđuju prilikom donošenja odluke o udarcu u crvenu gljivu na stolcu i okretu natjecateljima.

U prvoj emisiji nije nedostajalo emocija, a što nam donosi druga emisija? Prvi put nastup dueta na audicijama, a gledatelji će vidjeti jesu li braća koja su upravo tako nastupila uspjela osvojiti mentore. Zanimljivi su bili i nastupi tremaša koji su do posljednjeg trenutka strahovali hoće li moći uopće do kraja izvesti svoju pjesmu. Urnebesan je i trenutak u kojemu Gobac u želji da blokira Vannu shvaća da se u tom trenutku i njegov stolac okreće. I u ovoj epizodi mentori ne štede glasove, već pjesmom zabavljaju publiku u studiju, a zajedničkim izvedbama s natjecateljima podižu atmosferu u studiju do usijanja. Čut ćemo i tko je Vanni draži, Maradona ili Messi, dva pjevača za koje Gobac nikad nije čuo.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike