Novosti
ZAGREBAČKA BURZA

Krašu tri nagrade za dionicu godine
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
Prehrambena tvrtka Kraš dobitnica je nagrade Zagrebačke burze (ZSE) u tri kategorije - dionice s najvećim prometom, s najvećim porastom cijene te s najvećim porastom prometa. Zagrebačka burza u četvrtak je osmi put dodijelila godišnje nagrade, ovaj put u sedam kategorija, a osim objektivnih odnosno statističkih kriterija, kao u slučaju kategorija gdje je nagrada pripala Krašu, razmatran je i ukupan doprinos pojedinaca i tvrtki edukaciji i razvoju domaćeg tržišta kapitala.

Nagrade je za Kraš preuzela prokuristica te tvrtke Marica Vidaković, posebno zahvalivši svim institucijama s tržišta kapitala koje su u protekla "tri burna mjeseca" trgovanja Kraševim dionicama bile "na visini zadatka". Zahvalila je i ulagačima, domaćima i onima iz regije, kao i medijima, koji su aktivno i svakodnevno pratili događanja oko Kraša.

Dionica godine prema izboru javnosti je dionica AD Plastika, u kategoriji izuzetnog doprinosa razvoju tržišta kapitala nagrađena je Atlantic Grupa, a nagrada u kategoriji člana godine osmi put zaredom pripala je Interkapital vrijednosnim papirima.

S obzirom na 25 godina kontinuiranog članstva na burzi, u kategoriji člana Burze posebno priznanje pripalo je društvu Hita-vrijednosnice. Nagradu Akademije Zagrebačke burze za doprinos edukaciji o tržištu kapitala dobio je Libor Weiser, jedan od prvih predavača na toj Akademiji. Akademija ZSE-a osnovana je 2010. godine, a kroz nju je dosad prošlo više od devet tisuća polaznika edukacija o tržištima kapitala. Nagrada tvrtke PwC Hrvatska za izgradnju povjerenja javnosti, u smislu kvalitete izvještavanja i transparentnosti, uručena je Podravci.

Predsjednica Uprave ZSE-a Ivana Gažić istaknula je da je u 2019. ostvaren znatan porast prometa dionicama, a kako je primaran fokus, u suradnji s Hanfom, i ove godine bio povratak povjerenja u hrvatsko tržište kapitala. Predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman kazao je da je 2019. završila puno bolje nego što je izgledalo na kraju 2018. godine, uz povećanje prometa i uvrštenje novih dionica. H
Možda ste propustili...