Kultura
PREDAVANJE TONIJA HORVATIĆA NA AUKOS-u

Pogled iznutra na splitsku scenu
Objavljeno 21. studenog, 2019.
Splitska scena/Pogled iznutra naziv je predavanja Tonija Horvatića koje će u sklopu modula Kiparstvo Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu održati u petak, 22. studenoga, u 13 sati. Predavač namjerava predstaviti splitsku likovnu scenu kao uvod u samostalnu izložbu Vedrana Perkova naziva A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž, koja se istog dana otvara u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, u 19 sati, a čiji je Horvatić kustos.


S obzirom na to da samo jednim kratkim predavanjem nije moguće predstaviti sve aktere koji čine splitsku scenu, predavačev je osnovi cilj dotaknuti i uputiti na neke od nezaobilaznih točaka, s namjerom bližega povezivanja umjetnika Osijeka i Splita u budućnosti.
Toni Horvatić rođen je u Šibeniku 1967. Na Filozofskom fakultetu u Zadru 1992. diplomirao je Povijest i teoriju umjetnosti. Od 1995. živi u Splitu, gdje radi kao freelance kustos i nastavnik na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, gdje predaje kolegije Umjetnost 20. stoljeća i Suvremena umjetnost. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike