Crna kronika
POLICIJA NIJE PREKRŠILA OVLASTI

Sprječavao radove pa izmislio da su ga tukli u Brodskom Vinogorju
Objavljeno 9. studenog, 2019.
SLAVONSKI BROD


Nakon što je lokalni slavonskobrodski internetski portal dobio dopis da je u srijedu policija pretukla 72-godišnjaka u Brodskom Vinogorju, policija je sve demantirala. Navodno postoji i videozapis koji kazuje u prilog izjavi iz policije.


- Policajci Policijske postaje Slavonski Brod u srijedu, u 12.40 sati, na području Brodskog Vinogorja postupali su na temelju dojave o remećenju javnog reda i mira. Pritom su dolaskom na mjesto događaja utvrdili da je 72-godišnjak remetio javni red i mir, ne dopuštajući izvođenje radova djelatnicima poduzeća sa sjedištem u Zagrebu. Također je galamio, omalovažavao i vrijeđao riječima policajce te je unatoč nalogu policijskih službenika da prestane, nastavio s činjenjem prekršaja, ujedno se opirući uhićenju. Po dovođenju u Policijsku postaju Slavonski Brod, 72-godišnjaka je pregledao liječnik i tom prilikom nisu konstatirane nikakve ozljede. Nakon dovršetka prekršajnog istraživanja 72-godišnjak je pušten, a policajci protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - priopćila je Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske, koja nam u razgovoru navodi da policajci pri postupanju u Brodskom Vinogorju ni jednom nisu prekoračili svoje ovlasti.


Naime, prema dostupnim informacijama radnici su pokušali izvoditi građevinske radove na gradskom zemljištu, a 72-godišnjaku se to nije svidjelo, pa ih je pri tome ometao. Navodno je stajao ispred bagera, a kada su stigli policajci i dalje mu nije padalo na pamet da odustane.


Lokalni internetski portal SBplus došao je do informacije, kako tvrde autori, o tijeku događaja vidljivom u videozapisu koji traje oko dvije minute. Na njemu 72-godišnjak s bocom u ruci, u kojoj se nalazi neidentificirana crvenkasta tekućina, hoda oko bagera izvođača radova, dok djelatnici policije pokušavaju s njim razgovarati i odobrovoljiti ga neka se pomakne kako bi radnici mogli nastaviti s poslom. Budući da je 72-godišnjak nastavio s prijetnjama ne mičući se ispred bagera, dvojica djelatnika policije uzela su ga pod ruke i odvela do policijskog vozila.
SBplus dalje navodi da, kada se 72-godišnjak počeo opirati, dvojica policajaca uhvatila su ga ispod ruku dok mu je treći stavljao lisice. Zatim su ga silom doveli do službenog vozila u koje je on odbijao ući. Zbog toga su ga unutra smjestili na način da ga je jedan policajac držao, a drugi kleknuo te mu noge savinuo u koljenima, nakon čega je muškarac sjeo na zadnje sjedalo vozila, a jedan je policajac pritisnuo sigurnosni gumb i zatvorio vrata. Nakon što je napokon smješten u vozilo, i supruga 72-godišnjaka, koja se također vidi na snimci koju opisuje autor portala SBplus, počela je vikati.S.Lacić
NASILNIKU ZATVOR
U srijedu, oko 19.20 sati, policajci u Slavonskom Brodu dobili su dojavu da muškarac galami u kafiću zato što mu 22-godišnja zaposlenica ne želi poslužiti alkoholno piće, jer je došao pijan. Policajci su zatekli 42-godišnjaka koji je nastavio vikati te vrijeđati i policajaca. Nakon toga je uhićen i doveden u policijsku postaju. U četvrtak je u provedenom žurnom prekršajnom postupku proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora od 60 dana, nakon čega je u 15 sati predan čuvarima u zatvoru u Požegi.
Najčitanije iz rubrike