Crna kronika
U BLIZINI VIROVITICE I ZADRA

Pronađena četiri kilograma droge
Objavljeno 23. listopada, 2019.
VIROVITICA - Više od četiri kilograma droge pronašli su u utorak hrvatski policajci. Prva se zapljena dogodila na širem području Virovitice. Operativci Odjela za droge Policijske uprave virovitičko-podravske duže su vrijeme sumnjali kako se 38-godišnji muškaraca bavi dilanjem droge. Nakon prikupljenih potrebnih informacija, odlučili su od nadležnog Županijskog suda u Bjelovaru ishoditi nalog za pretragu kuće i drugih prostorija 38-godišnjaka sa šireg virovitičkog područja. Kuća je pretražena uz prisutnost svjedoka i vrlo brzo se pokazalo da su sumnje bile opravdane. Naime, policajci su u pretrazi pronašli oko 1,7 kilograma marihuane. Pronađeni su dijelovi stabljike marihuane ukupne težine 300 grama, plastična vrećica s marihuanom težine 1465 grama i plastična kutija u kojoj je bilo još 13,5 grama iste droge. Nad pronađenom drogom provedeno je preliminarno vještačenje, kada je i službeno potvrđeno da je riječ o marihuani ukupne težine od 1778,5 grama. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, protiv 38-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave.

Kazneno je prijavljen još jedan 38-godišnjak, ali u Zadru. Naime, oko 2,5 kilograma marihuane 38-godišnjak je povjerio na čuvanje 16-godišnjaku na zadarskom području te su je zajedno prepakirali u manje količine, a maloljetnik je i dobio upute gdje drogu treba odnijeti za daljnju preprodaju, objavila je u srijedu zadarska policija. Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske osumnjičili su 38-godišnjaka da je radi daljnje preprodaje nabavio veću količinu marihuane težine oko 2,5 kilograma, koju je krajem prošlog tjedna ostavio u jednoj garaži na zadarskom području, gdje ju je na čuvanje povjerio maloljetnom 16-godišnjaku. Policajci su kod maloljetnika pronašli 900 grama marihuane upakirane u manje količine radi daljnje preprodaje, kao i digitalnu vagu, a koje su mu oduzete. S.Lacić
UZGAJALI MARIHUANU U PODRUMU
U tri odvojena slučaja i karlovački su policajci zbog dilanja prijavili šest osoba u dobi od 28 do 67 godina. I dok su dva muškarca (u dobi od 31 i 41 godinu) pojedinačno uzgajala marihuanu, četvorica su (trojica Hrvata u dobi od 67, 50 i 28 godina te 31-godišnji francuski državljanin) u iznajmljenim podrumskim prostorijama na području općine Lasinja napravili pravi laboratorij za uzgoj marihuane. U njemu su uzgajali marihuanu koju su potom prodavali na ilegalnom narkotržištu. Sva droga i oprema za uzgoj marihuane su oduzete.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike