Crna kronika
TUŽAN KRAJ POTRAGE ZA 61-GODIŠNJIM BREZNIČANINOM

Pronašli ga prostrijeljenog u šumi
Objavljeno 17. listopada, 2019.
BREZNICA ĐAKOVAČKA - Sudionici četvrtog dana nastavljene potrage za u nedjelju poslijepodne nestalim Antunom Tidlačkom (61) iz Breznice Đakovačke, uz pomoć potražnih pasa, u četvrtak prije 9 sati pronašli su mrtvo tijelo muškarca. Tu formulaciju koristila je u svom obraćanju novinarima policija. Očevid je počeo tijekom poslijepodneva, a od mještana koji su sudjelovali u potrazi neslužbeno doznajemo da je riječ o nestalom Brezničaninu koji je u nedjelju oko 17 sati otišao u gljivarenje. Nakon što se dan poslije nije pojavio na poslu, njegov nestanak prijavio je poslodavac, a nakon toga krenula je vrlo opsežna, intenzivna potraga za 61-godišnjakom. Nadalje, neslužbeno doznajemo da je muškarac pronađen prostrijeljen u predjelu rebara i da je pokraj beživotnog tijela pronađeno oružje. Očevid će utvrditi u kojim se okolnostima dogodila smrt.

- U šumskom predjelu Kaznica, na području PP-a Đakovo, pronađeno je mrtvo tijelo muškarca. Očevidom će rukovoditi zamjenik županijskog državnog odvjetnika - rekao je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Beživotno tijelo pronađeno je u nepristupačnom dijelu šume koji stanovnici sela u općini Levanjska Varoš lokalno zovu šuma Vuka, koja je od Breznice Đakovačke zračnom linijom udaljena oko tri kilometra. Tijelo je pronađeno u šipražju, a do njega je odveo jedan od potražnih pasa Hrvatske gorske službe spašavanja. Potvrdio nam je to i dopročelnik HGSS Stanice Osijek i voditelj ove potrage Josip Diklić.

Tijelo je pronađeno u zoni naše potrage koju smo provodili sektor po sektor. Riječ je o teško pristupačnom terenu, kaže Josip Diklić. U jučerašnju potragu za Antunom Tidlačkom, koji je oženjen i otac odrasle djece, rano ujutro krenulo je dvadesetak HGSS-ovaca iz čak četiri HGSS stanice - Osijek, Slavonski Brod, Orahovica i Vinkovci, HGSS-ova tri potražna psa, pedesetak mještana, vatrogasci od kojih i oni iz DVD-a Drenjski Slatinik, s područja općine Drenje. S.Župan
PRETRAŽENO 160 HEKTARA PODRUČJA
U potrazi su za 61-godišnjim Antunom Tidlačkom, podsjetimo, korištene su i bespilotne letjelice, a samo u prva dva dana potrage ‘pročešljano’ je područje od 160 hektara. Spašavateljima je temeljito ‘češljanje’ otežavao brdoviti, šumski teren. Uz navedene službe i sudionike, u potrazi su sudjelovali i lovci, pripadnici Civilne zaštite Općine Levanjska Varoš, Tidlačkini prijatelji. Mjesto na kojem je pronađeno tijelo odmah je osigurano, a riječ je o predjelu gdje je obavljena totalna sječa, pa je tu sada mlada šuma.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike