Crna kronika
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Da ga policajci ne bi uhvatili prijetio da će nauditi djetetu
Objavljeno 14. listopada, 2019.
VARAŽDIN - Protiv 43-godišnjaka Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu zbog više kaznenih djela. Odvjetništvo optužnicom tereti 43-godišnjaka da je 13. kolovoza ove godine ispred prodavaonice u Bolfanu prišao 62-godišnjaku i počeo ga vrijeđati te ga udario rukom po nosu i rekao mu da će ga ubiti. Zbog upućene prijetnje policajci su mu pretražili kuću i vidjeli ga kako izlazi iz obližnje šume zajedno sa svojih troje maloljetne djece. Kada su mu rekli da dođe, 43-godišnjak to nije imao namjeru, nego se dao u bijeg u unutrašnjost šume. Kad su ga policajci ubrzo sustigli i približili mu se na nekoliko metara, 43-godišnjaka se optužnicom tereti da je, uz prijetnju kako će nauditi djetetu, rekao policijskim službenicima neka mu se ne približavaju, ali su ga policajci uspjeli nagovoriti da skloni oružje i potom svladali njegov daljnji otpor. Ujedno, tereti ga se da je od kolovoza 2015. do kolovoza 2019. godine koristio za vožnju osobni automobil na koji je stavio nepripadajuće registracijske pločice izdane za drugo vozilo. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Tereti ga se za prijetnju, dva kaznena djela pokušaja prisile prema službenoj osobi, tri kaznena djela povrede djetetovih prava i kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 51-godišnjaka. Naime, odvjetništvo u svom priopćenju navodi da postoji osnovana sumnja da je 51-godišnjak tijekom kolovoza ove godine u okolici Varaždina spolno iskorištavao 13-godišnje dijete. Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči ga za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu i protiv 27-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je tijekom kolovoza 2019. godine u svojoj kući u okolici Varaždina u više navrata prodavao 14-godišnjaku pojedinačne doze droge marihuane po cijeni od sto do dvjesto kuna za jednu dozu. S.Lacić
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

Najčitanije iz rubrike