Sport
BIJELO-PLAVI U VUKOVARU

Kulešević za Kup s Vuteks Slogom najavio najjači mogući osječki sastav
Objavljeno 24. rujna, 2019.

Vezani članci

OSIJEK PO EUROPI TRAŽI NEKO ZVUČNO IME

Igor Bišćan je kontaktiran, ali strani trener ostaje prva opcija

U jeku kampanje oko izbora novog šefa struke nogometaši Osijeka imaju obvezu odraditi posao u šesnaestini finala hrvatskog Kupa. Ždrijeb im je donio gostovanje u Vukovaru kod trećeligaša Vuktes Sloge.

U okolnostima koje sada vladaju u Gradskom vrtu taj se susret doživljava krajnje ozbiljno. S klupe će bijelo-plave voditi v.d. trenera Ivica Kulešević, a posve je jasno što Osijek treba učiniti u toj utakmici. Ne samo izboriti prolaz u osminu finala, nego napraviti to bez nepotrebnih stresova kako bi se u kakvom-takvom miru mogli spremati za subotnji prvenstveni okršaj protiv Slaven Belupa u Koprivnici.

- Sasvim je jasno što se od nas očekuje i što moramo učiniti u toj utakmici. S obzirom na osjetljivost trenutka istrčat ćemo s najjačim mogućim sastavom u kojem neću praviti nikakve drastične promjene po pitanju momčadi i formacije, jer sam mišljenja kako je igra i dosad bila dobra, samo nam je u pojedinim susretima nedostajalo sreće na rezultatskom planu - rekao je Ivica Kulešević, v.d. trenera nogometaša Osijeka.

Ako će se Kulešević držati najavljenog onda bi u odnosu na utakmicu protiv Lomomotive iz prve momčadi mogao izostati samo Vedran Jugović koji se ozlijedio u Kranjčevićevoj, zbog čega je u završnici susreta napustio teren, a njega će u udarnoj momčadi najvjerojatnije zamijeniti napadač Antonio Mance. Bez obzira na to što Kulešević koncepcijski i kadrovski neće praviti nikakve radikalne zaokrete, opet će sigurno donijeti neke svoje zahtjeve kada je igra u pitanju. Naravno, s obzirom na okolnosti i vremenski tjesnac ne treba očekivati nikakva posebna čuda. Bit će zanimljivo tek vidjeti reakciju i pristup igrača tom susretu. Osijek je u vrlo osjetljivom trenutku zbog opće atmosfere oko kluba, pa zbog toga u tom susretu neće važan biti samo rezultat, nego i način na koji će se do njega doći. Bijelo-plavi u tom susretu imaju itekakvu obvezu pokazati maksimalnu ozbiljnost, jer je to jedini način za izbjegavanje, u Kup natjecanju, uvijek mogućih "zalutalih metaka". Možda pozivanje na ozbiljnost zvuči malo pretjerano, ali Osječani su na svojoj koži itekako osjetili kako se provedu kada opušteno uđu u utakmicu. Prema tome sve je jasno, što se Osijeka tiče, u toj utakmici. Čast Vukovarcima, ali u Gradskom vrtu nitko niti ne pomišlja na bilo kakav drugi scenarij osim sigurne pobjede i prolaska u osminu finala hrvatskog Kupa.

Vjerojatni sastav: Ivušić, Škorić, Šutalo, Majstorović, Igor Silva, Žaper, Pilj, Kleinheisler, Talys, Marić, Mance.

Utakmica Vuteks Sloga - Osijek igra se danas (utorak) na igralištu na Sajmištu u Vukovaru, s početkom u 15.30 sati.
D.Keler
POBJEDA PRIJE PET GODINA
Nogometaši Osijeka neće prvi put gostovati na igralištu na Sajmištu u Vukovaru kada je u pitanju službeni susret. Naime, prije točno pet godina (24. rujna 2014.) bijelo-plavi su u istoj fazi, šesnaestini finala, hrvatskog Kupa bili gosti Vuteks Sloge. Tada su okolnosti, što se Osijeka tiče, bile bitno drugačije nego danas. Bilo je to vrijeme kada su bijelo-plavi imali velikih egzistencijalnih problema. Naravno, svejedno je razlika u kvaliteti bila velika, pa je Osijek pobijedio s 3:0. Na terenu nije izgledalo baš sve glatko, jer su Osječani tek u nastavku utakmice uspjeli slomiti otpor domaćina. Načeo ih je Benedik Mioč (46), a kasnije su Tomislav Šorša (65) i Matej Jonjić (74) dovršili posao. Trener je tada bio Tomislav Rukavina.
Ivica Kulešević

v.d. trener NK Osijek

- S obzirom na osjetljivost trenutka istrčat ćemo s najjačim mogućim sastavom u kojem neću praviti nikakve drastične promjene po pitanju momčadi i formacije, jer sam mišljenja kako je igra i dosad bila dobra.
Najčitanije iz rubrike