Novosti
MINISTRICA BEDEKOVIĆ:

Sigurnost socijalnih radnika nam je prioritet
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Ministrica za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku Vesna Bedeković potvrdila je u petak u Vukovaru kako će do kraja rujna u sve centre za socijalnu skrb i njihove podružnice biti uvedena fizička i tehnička zaštita.

“Fizička se odnosi na proširenje ovlasti zaštitarskih službi u centrima za socijalnu skrb, a tehnička na uvođenje detektora metala, prolaznih i ručnih detektora, kako bi prevenirali događaje poput nedavnih u Centru za socijalnu skrb u Đakovu”, izjavila je, naglašavajući da im je cilj osigurati svim socijalnim radnicima i radnicima u sustavu socijalne skrbi sigurnost, kako bi što kvalitetnije i profesionalnije obavljali svoj posao.

Ministrica je u Vukovaru razgovarala s gradonačelnikom Ivanom Penavom te se sastala s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i ravnateljima centara za socijalnu skrb i ustanova iz sustava socijalne skrbi na području županije, od kojih je nekoliko i posjetila. Naglasila je kako je tema svih sastanaka sagledavanje stanja i utvrđivanje materijalnih, kadrovskih i drugih uvjeta u tim institucijama.

“Stavljamo naglasak na suradnju između nacionalne razine i jedinica lokalne i regionalne samouprave kada je u pitanju sustav socijalne skrbi kako bi osigurali kvalitetne uvjete za rad svim stručnjacima, ali i spriječili sva moguća rizična ponašanja. Također želimo razvijati projekte kojima ćemo povući što više sredstava iz fondova Europske unije”, rekla je Bedeković, dodajući kako ministarstvo radi niz programa kojima će proširiti ponudu socijalnih usluga u zajednici.

Na pitanje o planovima za eventualno pooštravanje zakona prema obiteljskim nasilnicima odgovorila je kako je u tijeku izmjena triju zakona iz domene kaznenog prava, kao i da će i dalje raditi na osnaživanju nulte točke tolerancije na nasilje, osobito nad ženama, obiteljsko nasilje, nasilje nad djecom te svim ranjivim skupinama, ali i što više senzibilizirati javnost na tu problematiku. D.Korpoš
Možda ste propustili...