Mozaik
POTVRDIO STUDIO AMAZON

Na Novom Zelandu će se snimati i serija "Gospodar prstenova"
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Novi Zeland, koji je već dobro zaradio filmovima o Hobbitima, ponovno će biti filmski set, ovaj put za TV-seriju, potvrdio je Studio Amazon naznačivši da bi to mogao biti dosad najskuplji projekt iz ekranizacije sage o "Gospodaru prstenova". Amazon je prije dvije godine otkupio prava za snimanje TV-serije prema književnom klasiku J. R. R. Tolkiena. Tri filma iz sage o Gospodaru prstenova koje je početkom 2000-ih snimljena na Novom Zelandu zaradila su gotovo tri milijarde dolara.


- Kad smo tražili lokaciju koja bi mogla oživjeti ljepotu Drugog doba Međuzemlja, znali samo da moramo pronaći nešto veličanstveno, s netaknutim obalama, šumama i planinama, a da su nam istodobno zajamčeni prvorazredni filmski setovi i studiji te visoko kvalificirana i iskusni filmski radnici - kazali su producenti. Produkcija će početi u Aucklandu, najvećem gradu Novog Zelanda, idućih mjeseci.
Filmovi o Hobbitima snimljeni na Novom Zelandu pridonijeli su turističkoj atraktivnosti i od tada je državu posjetilo više milijuna ljudi. H
Možda ste propustili...

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

Najčitanije iz rubrike