Crna kronika
VIKEND-NASELJE KARAŠICA

Požar zahvatio dvije vikendice, jedna izgorjela
Objavljeno 26. kolovoza, 2019.
Vikendica u prvom redu do Drave potpuno je uništena, a oštećena je i susjedna prizemnica
JOSIPOVAC

Jedna je vikendica izgorjela, a druga je pretrpjela znatnu materijalnu štetu u požaru koji je izbio u nedjelju prijepodne u vikend-naselju Karašica nedaleko od Josipovca. Vatrogasci su dojavu o požaru dobili nešto prije 9 sati, a već desetak minuta kasnije već su bili na požarištu, u neposrednoj blizini ušća Karašice u Dravu.

Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka odmah su počeli s gašenjem požara koji je izbio u vikendici na kućnom broju 2, a koja se nalazi u prvom redu do Drave. U međuvremenu su i djelatnici HEP-a isključili struju zbog gašenja požara vodom tako da je cijelo naselje za vatrogasne intervencije ostalo bez struje. Požar je, neslužbeno doznajemo, zahvatiio sve prostorije vikendice na kućnom broju 2, i prizemlje i kat. Izgorjele su sve stvari koje su se nalazile unutar vikendice, a požar se preko krovišta proširio i na susjednu vikendicu, na kućnom broju tri, koja je prislonjena na vikendicu iz koje je požar krenuo. S obzirom na veličinu požara, odlučeno je da na požarište dođu i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Retfala i Gornji grad, koji su preuzeli požarište nakon što su profesionalni vatrogasci lokalizirali požar, zbog straha da se vatra ponovo ne pojavi. Vatrogasci JPVP-a Osijek upozoravali su članove DVD-a da budu oprezni prilikom ulaska u opožarene vikendice zbog narušene statike zidova, a pogotovo pri dogašivanju krovne konstrukcije, s obzirom na to da su grede također bile zahvaćene požarom, a dio krovišta na obje vikendice se urušio.

Očevid na mjestu požara obavio je tijekom nedjelje protupožarni inspektor Policijske uprave osječko-baranjske, a o uzrocima izbijanja požara javnost će biti obaviještena naknadno. Kako doznajemo, srećom, u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Iako se još ne zna, šteta je zasigurno nekoliko stotina tisuća kuna, jer je u vikendici na broju 2 doslovno sve uništeno, a poprilična šteta nastala je i na susjednoj vikendici.

Vikendaši su se nakon ovog požara prisjetili nesreće od prije 11 godina kada je u istom redu, na kućnom broju 10, došlo do eksplozije koja je potpuno srušila prizemnicu s potkrovljem. Do eksplozije u ljetnoj kuhinji u sklopu kuće došlo je zbog tehničkog kvara, zbog curenja plina i stvaranja eksplozivnih smjesa. Srećom, u trenutku eksplozije nitko nije bio u vikendici pa ozlijeđenih nije bilo.

Milan Bugarić
očevid
JOŠ SE NE

ZNA UZROK

POŽARA
Najčitanije iz rubrike