Kultura
NA MALOM BRIJUNU

Koncert Amire Medunjanin
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Koncert "kraljice sevdaha" Amire Medunjanin održat će se u subotu, 24. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu, u sklopu 19. sezone kazališta Ulysses. Amiru će na koncertu pratiti Ante Gelo na gitari, Zvonimir Šestak na kontrabasu, Monika Šolman i Dora Maganić na violinama, Sara Parađiković na violi te Lana Lucija Horvatić na violončelu. Amira Medunjanin poznata je bosanskohercegovačka pjevačica koja svojim glasom i predivnim sevdalinkama osvaja srca publike. Njezin glazbeni put počeo je s ciljem da svijetu približi kulturno-povijesno naslijeđe Bosne i Hercegovine jer se tijekom diplomatskog rada susrela s brojnim predrasudama o svojoj zemlji.


Pet studijskih albuma i stotine koncerata širom svijeta učinilo je Amiru jednom od najutjecajnijih i najcjenjenijih izvođača ove vrste glazbe, koja se sa lakoćom poigrava miješajući moderno i tradicionalno kako bi doprla do svojih slušatelja.


Nedavno predstavljenim albumom “Ascending” Amira Medunjanin napravila je retrospektivu svog cjelokupnog opusa, a iako album sadrži neke već dobro poznate i objavljene pjesme snimljene u novim aranžmanima, album nije tek obična kompilacija, već presjek Amirinih glazbenih putovanja.


Petnaest godina karijere Amira je, osim albumom, proslavila i mnogim rasprodanim koncertima diljem regije, a u Tvrđavi Minor nastupila je više puta tijekom proteklih sezona kazališta Ulysses.


Neke od najpoznatijih uspješnica ove cijenjene umjetnice su „Kradem ti se u večeri“, „Ah, što ćemo ljubav kriti“, „Omer beže“, „Bogata sam, imam svega“, „Vjetar ružu poljuljkuje“, „Damar“, „Što te nema“, „Kradem ti se u večeri“, „Kafu mi, draga, ispeci“, „Ja izlezi Gjurgjo“ i druge. N.Vek.
Možda ste propustili...

MINISTARSTVO KULTURE RASPISALO NATJEČAJ

Nagrada "Vladimir Nazor" za 2019.

BISTE LI PRISTALI NA SMRT 

Panika kao reakcija

PRIPREME ZA 26. DANE MILKA KELEMENA

Predstavljanje festivalskog progama 30. ožujka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIPREME ZA 26. DANE MILKA KELEMENA

Predstavljanje festivalskog progama 30. ožujka

2

O POEZIJI TANJE BELOBRAJDIĆ

Prepustila sam čitateljima da misle o mojim stihovima što žele

3

HNK ZADAR: "CIGLA" FILIPA ŠOVAGOVIĆA

Drama o raspadu sustava, obitelji i pojedinca