Kultura
NA MALOM BRIJUNU

Koncert Amire Medunjanin
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Koncert "kraljice sevdaha" Amire Medunjanin održat će se u subotu, 24. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu, u sklopu 19. sezone kazališta Ulysses. Amiru će na koncertu pratiti Ante Gelo na gitari, Zvonimir Šestak na kontrabasu, Monika Šolman i Dora Maganić na violinama, Sara Parađiković na violi te Lana Lucija Horvatić na violončelu. Amira Medunjanin poznata je bosanskohercegovačka pjevačica koja svojim glasom i predivnim sevdalinkama osvaja srca publike. Njezin glazbeni put počeo je s ciljem da svijetu približi kulturno-povijesno naslijeđe Bosne i Hercegovine jer se tijekom diplomatskog rada susrela s brojnim predrasudama o svojoj zemlji.


Pet studijskih albuma i stotine koncerata širom svijeta učinilo je Amiru jednom od najutjecajnijih i najcjenjenijih izvođača ove vrste glazbe, koja se sa lakoćom poigrava miješajući moderno i tradicionalno kako bi doprla do svojih slušatelja.


Nedavno predstavljenim albumom “Ascending” Amira Medunjanin napravila je retrospektivu svog cjelokupnog opusa, a iako album sadrži neke već dobro poznate i objavljene pjesme snimljene u novim aranžmanima, album nije tek obična kompilacija, već presjek Amirinih glazbenih putovanja.


Petnaest godina karijere Amira je, osim albumom, proslavila i mnogim rasprodanim koncertima diljem regije, a u Tvrđavi Minor nastupila je više puta tijekom proteklih sezona kazališta Ulysses.


Neke od najpoznatijih uspješnica ove cijenjene umjetnice su „Kradem ti se u večeri“, „Ah, što ćemo ljubav kriti“, „Omer beže“, „Bogata sam, imam svega“, „Vjetar ružu poljuljkuje“, „Damar“, „Što te nema“, „Kradem ti se u večeri“, „Kafu mi, draga, ispeci“, „Ja izlezi Gjurgjo“ i druge. N.Vek.
Možda ste propustili...

UTROSTRUČEN BROJ KORISNIKA BESPLATNIH ELEKTRONIČKIH KNJIGA

Najčitaniji su Ahmatova i Pintarić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MIRIS TISKARE ILI NAGOMILANE PRAŠINE

Grgur Marko Ivanković: Uz uzglavlje uvijek mi je i Béla Hamvas

2

UMJETNOST U VRIJEME KORONE: KAZALIŠTE U BELOM MANASTIRU

Online probe tri puta tjedno za čak tri nove predstave

3

NAJBOLJE OD DOKUKINO KIC REPERTOARA

Novi naslovi sve do kraja pandemije