Mozaik
NAJPRODAVANIJI ALBUMI U HRVATSKOJ

Četiri nova izdanja
na top-listi prodaje
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
Lista prodaje domaćih albuma, prema aktualnim podatcima, zabilježila je nekoliko izdanja koja su prvi put stigla u ukupni poredak najprodavanijih. Riječ je o novim izdanjima, izašlim ovog ljeta, koja nose potpis diskografske kuće Croatia Records, a koja su s izlaskom u glazbene prodavaonice rezervirala pozornost ljubitelja glazbe. Na listu je tako stigao dvostruki album "22. Dalmatinska šansona Šibenik 2019." u izvedbi raznih izvođača. Jedan od cijenjenih festivala domaće glazbe ove se godine održao 22. godinu zaredom te ugostio neka od najvećih imena domaće glazbene scene, kao i brojne debitante, a ovjekovječen je istoimenim albumom. Umjetnička posebnost ovog izdanja leži u izvedbama skladbi uživo, uz festivalski orkestar ili pratnju klapa, ansambala ili pak uz gitarsku ili klavirsku pratnju.

Među najprodavanije stigle su i dvije kompilacije serije "The Best Of Collection", jedna pripada Yu Grupi, a pjesme druge istoimene kompilacije izvodi Džo Maračić Maki. Posljednje u nizu novih izdanja na listi čini album "Melodije hrvatskog juga: Opuzen 2019", izdanje koje prati tradiciju istoimenog festivala.

Na vrh liste domaćih izdanja vratila se kompilacija "Festival zabavne glazbe – Split 2019.", a na broju 2 slijedi ga Vanna s albumom "Izmiješane boje". Slijedi ih popularno kompilacijsko izdanje koje je ovog ljeta zaplijenilo pozornost ljubitelja domaće glazbe "CMC Festival Vodice 2019.". T.K.
BLACK KEYS NA PRVOM MJESTU MEĐU STRANIM ALBUMIMA
Na stranoj listi prodaje albuma, na prvom je mjestu Black Keys s albumom “Let’s Rock”. Na drugome ga mjestu slijedi Ed Sheeran s izdanjem “No. 6 Collaborations Project”, a na broju 3 nalaze se Curtis Mayfield i njegov novi album “Curtis”. Četvrti je Madonnin “Madame X”, peti je Queen s “Greatest Hits II”, a šesto mjesto drži Yes s “50 Live”. Na sedmom su mjestu Bad Company s “The Swan Song Years 1974/1982”, osmi je BTS s “The Swan Song Years 1974/1982”, deveta Billie Elish s “Don’t Smile At Me”, a deseti je Sting s “My Songs”.
Najčitanije iz rubrike