Novosti
DJEČAK JOŠ NA INTENZIVNOM LIJEČENJU

Talijanskoj djevojčici stanje se popravilo
Objavljeno 18. kolovoza, 2019.
Poboljšalo se zdravstveno stanje 14-godišnje djevojčice koja je prije pet dana stradala zbog otrovanja ugljičnim monoksidom na brodu na Hvaru te je ona premještena iz Jedinice intenzivnoga liječenja na odjel na kojemu se zbog posljedica trovanja istim plinom liječi i njezina majka. "Djevojčica u dobi od 14 godina, koja je stradala zbog otrovanja ugljičnim monoksidom, premještena je u subotu na Odjel za endokrinologiju i neurologiju i sad je zajedno s majkom koja je također stradala od otrovanja, ali nije bila životno ugrožena", potvrdila je u nedjelju Hini pedijatrica Tatjana Ćatipović-Ardelić.


Prema njezinim riječima, petogodišnji dječak, koji je također stradao zbog otrovanja ugljičnim monoksidom, još je na Jedinici intenzivnoga liječenja gdje se i dalje provode sve mjere intenzivnoga liječenja. Zbog otrovanja ugljičnim monoksidom na brodu na Hvaru, 13. kolovoza ove godine, preminuo je 57-godišnji muškarac, a petoro ih je sa zdravstvenim poteškoćama prevezeno u splitski KBC, među kojima i dvoje životno ugrožene djece, i svi su smješteni u Jedinicu intenzivnoga liječenja.


Svih šestero stradalih na brodu na Hvaru talijanski su državljani.


Otrovanje talijanskih turista dogodilo se zbog preinaka, odnosno samovoljne ugradnje agregata u jahtu Atlantia, na kojoj su stradali, a izvedena je bez suglasnosti Hrvatskoga registra brodova (HRB), tehničke ustanove ovlaštene za pregled svih plovila hrvatske državne pripadnosti. Taj brod nije smio ploviti otkad su na svoju ruku u njega ugradili sporni agregat koji uopće nije predviđen za brodove, potvrdili su iz HRB-a. Premda je Atlantia imala potrebne dozvole, one su bile izdane za stanje plovila prije "intervencije", a ugradnjom bilo kojega bitnoga dijela sve dozvole automatski se stavljaju izvan snage.
Ovakve nepravilnosti, odnosno eventualne modifikacije, utvrđuju se inspekcijskim nadzorom plovila, odnosno nasumičnom provjerom. Policija ili lučka kapetanija može nasumičnim nadzorom ući na brod i zatražiti dokumentaciju, a ona mora u cijelosti odgovarati zatečenom stanju. Ako se odstupanja pronađu, izriče se zabrana isplovljavanja.H
Možda ste propustili...

PREMIJER NA PROSLAVI 30 GODINA HDZ-A VALPOVŠTINE

Slavonija će u idućem desetljeću trebati pomoć europskih fondova

TREND MASOVNOG ODRICANJA OD DRŽAVLJANSTVA

Mnogi ne žele više biti Bosanci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KRIVOTVORENJE NIJE LAKO, ALI LAKŠE JE AKO POSTOJI "VEZA"...

Tragovi krivotvorenih putovnica često vode do policijskih postaja

2

TOMISLAV BARBARIĆ, JU ŽUPANIJSKA RAZVOJNA AGENCIJA

Cilj je podići životni standard građana na istoku Hrvatske

3

SVE VIŠE GRAĐANSKIH BRAČNIH ZAJEDNICA

Vjerski brakovi sve se manje sklapaju