Novosti
ANDREJ PLENKOVIĆ

Paziti koga stavljamo na listu
Objavljeno 16. kolovoza, 2019.
Premijera Andreja Plenkovića novinari su u petak na Hvaru upitali kako tumači navode SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića da bi Milanka Opačić i Siniša Varga, bivši SDP-ovci koji su pristupili stranci zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, trebali vratiti mandate SDP-u. "Mandati su neotuđivi i neopozivi", istaknuo je Plenković. Na pitanje kako natjerati zastupnike da vrate mandat stranci s kojom su ga osvojili, odgovorio je: "Trebamo paziti koga stavljamo na listu."


Govoreći o stanju u zdravstvu, naglasio je kako su dostupnost zdravstvenog sustava te objedinjavanje, posebno u smislu nabave i funkcionalna spajanja, put kojim Vlada treba ići. Dodao je da u zdravstvu Vlada mora napraviti još više, s ciljem da zdravstveno i medicinsko osoblje ostane raditi u Hrvatskoj.


Od turističke sezone očekuje da će biti dobra. "Prema sadašnjim podatcima, u odnosu prema lani, u plusu smo za kolovoz i po broju noćenja i po broju dolazaka. Kumulativno, i ova će sezona biti u okviru dosadašnje", rekao je Plenković. Ocijenio je i da je Hrvatska premašila očekivanja iz strategije razvoja turizma, ali i da i dalje treba ulagati u kvalitetu.
Premijer je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Starog Grada na Hvaru i Blagdana svetog Roka podržao demografske mjere koje se provode u tom gradu. "Vodeći se idealom svetog Roka, rođenog u Montpellieru, koji je bio zaštitnik od kuge i kolere, čovjek koji je pokazao što to u praksi znači kršćanska solidarnost, jer je uvijek pomogao onima koji su ugroženi, siromašnima i bolesnima, smatram da upravo na otoku to kršćansko načelo solidarnosti moramo stalno imati na umu i provoditi ga u praksi", rekao je Plenković. "Podupiremo mjere koje se odnose na demografsku revitalizaciju, gdje se u Starom Gradu za prvo dijete izdvaja 5000, za drugo 10.000, a za treće čak 70.000 kuna. Znači, vodimo računa o tome što lokalna zajednica komplementarno ima dodati svim mjerama koje poduzimamo na nacionalnoj razini", kazao je premijer. H/D.Pav.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DANI HRVATSKOG TURIZMA DONOSE I OBILJE ZABAVE

U prvom tjednu listopada u Slavoniji će biti vrlo živo

2

RAZVOJ MREŽE PETE GENERACIJE DILJEM EU-A

Osijek bi mogao postati - prvi hrvatski 5G grad

3

KAKO DALJE U "SLUČAJU FRANAK"?

Banke će presudu pokušati osporiti putem ustavne tužbe