Crna kronika
ŽENA OZLIJEĐENA KOD ILAČE

Autom naletio na hodočasnicu pa se udaljio s mjesta nesreće
Objavljeno 16. kolovoza, 2019.
OROLIK - Četrdesetdvogodišnja žena iz Privlake, koja je hodočastila prema marijanskom svetištu u Ilači, teško je ozlijeđena nakon što je na nju na Veliku Gospu u ranim jutarnjim satima naletio automobil, čiji se vozač nije zaustavio na mjestu nesreće. Naknadno su ga policajci ipak pronašli, kako stoji u priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u četvrtak oko 6.35 sati, 71-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom iz smjera Orolika u smjeru Tovarnika, kao i brojni hodočasnici koji su pješačili do Ilače. Zbog nepropisnog pretjecanja drugog vozila, lijevim osvrtnim zrcalom (retrovizorom) udario je u pješakinju, 42-godišnjakinju iz Privlake, koja se u koloni kretala lijevom stranom kolnika. Nakon udara u pješakinju, 71-godišnjak se udaljio s mjesta prometne nesreće. Ostali hodočasnici koji su priskočili u pomoć ozlijeđenoj ženi, zapamtili su marku automobila te registracijske oznake, pa je policija uskoro došla do 71-godišnjaka koji je kazneno prijavljen. Teško ozlijeđenoj ženi liječnička pomoć pružena je u vinkovačkoj bolnici.

U četvrtak i prvim satima petka, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta. Osim teško ozlijeđene hodočasnice kod Orolika, još je jedna osoba lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti A3 Zagreb - Lipovac.

PU požeško-slavonska izvijestila je o prometnoj nesreći koja se u srijedu dogodila na raskrižju Primorske i Ulice Republike Hrvatske u Požegi. Do nesreće je došlo kada je 57-godišnja vozačica automobilom Ford novogradiških registracijskih oznaka oduzela prednost prolaska 31-godišnjem vozaču Volkswagena s požeškim oznakama, koji se kretao cestom koja ima prednost prolaska. Nakon sudara, Ford je odbačen i udario je u parkirani Peugeot, a isti također od odbačaja udara u parkirani Renault požeških registarskih oznaka. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena vozačica Forda i dvije putnice koje su se nalazile u vozilima. Osim ove nesreće, evidentirana su i tri sudara koja su za posljedicu imali materijalnu štetu. Dvije su se nesreće dogodile u Mihaljevcima i jedna u Alilovcima.M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike