Novosti
SUSRET GORDANA GRLIĆA RADMANA I IGORA CRNADAKA

Raditi na boljim odnosima s BiH
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Bosne i Hercegovine Goran Grlić Radman i Igor Crnadak suglasni su kako je potrebno što prije riješiti otvorena pitanja u odnosima između dvije zemlje i ujedno raditi na poboljšanju ukupnih odnosa u regiji, priopćeno je u ponedjeljak iz sjedišta bosanskohercegovačke diplomacije u Sarajevu.


U priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH stoji kako su se dva ministra sastala prvi put nakon što je Grlić Radman preuzeo dužnost šefa hrvatske diplomacije. Sastanak je održan u nedjelju navečer u Brelima, a bio je posvećen međusobnoj suradnji, odnosima u regiji kao i potpori Hrvatske BiH u procesu europskih integracija.


Kako je navedeno u priopćenju, Crnadak je ovom prigodom posebice istaknuo važnost problema gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, u općini Dvor u Hrvatskoj, te potrebu dovršetka gradnje novog mosta preko Save kod Gradiške u ugovorenim rokovima, kao i nužnost pronalaženje trajnog rješenja graničnog pitanja između dvije države.


Grlić Radman i Crnadak razgovarali su i o provedbi sporazuma lidera najvećih političkih stranaka u BiH, potpisanog 5. kolovoza, kojim je predviđena uspostava nove izvršne vlasti u toj zemlji u razdoblju od 30 dana.
Dva ministra zajednički su konstatirala kako je potrebno raditi na stalnom poboljšanju odnosa između Hrvatske i BiH jer je to u obostranom interesu kao i u interesu cijele regije. H
Možda ste propustili...

NOVA PRAVILA O RADU PREKO DIGITALNIH PLATFORMI

Nema više lažne samozaposlenosti

PRVI KRUG PREGOVORA O SASTAVLJANJU HRVATSKE VLADE

DP: Razgovori su konstruktivni, a od načela ne odustajemo