Mozaik
NOVA LJETNA MANIFESTACIJA

Na Večeri akustike nastupili
domaći glazbenici, Juraj
Jurlina i The Red Roosters
Objavljeno 22. srpnja, 2019.
Turistička zajednica i općina Čačinci svako ljeto pripreme odličan glazbeni događaj svojim sumještanima i gostima. Nakon nekoliko godina prepoznatljivog festivala ČUF, ove godine umjesto njega priređena je odlična Akustična večer.

- Ove smo godine odlučili pokušati s akustikom. Vidjeli smo da ljudi vole ovakve večeri, a imamo jako puno našim domaćih sjajnih glazbenika. Kao gost večeri nastupio je odlični, hrvatski mladi glazbenik Juraj Jurlina, a sjajno su se predstavile i naše domaće snage Orahovčanin Krešimir Vrkić te kao gost iznenađenja Renato Šafranko, naš glazbenik iz Čačinaca, koji se tako nakon dugo vremena ponovo vratio na scenu - rekla je direktorica TZ-a ureda Čačinci Ana Marunica.

Mladi Krešimir Vrkić iz Orahovice, kao i uvijek, koncert je odradio odlično.

- Sve više sviram ovako na akustičnim večerima i moram priznati da je ambijent u Čačincima bio odličan. Super smo se svi zajedno zabavili i hvala Renatu koji me je u jednom dijelu nastupa vrhunski pratio – kaže Krešimir. Renato Šafranko, povratnik na glazbenu scenu, samo je dodao: "Glazba je uvijek dio mene i često zasviram onako sebi za dušu. Eto, pozvali su me moji čačinčani da nastupim i nisam puno dvojio. Bilo je jako dobro, uživao sam". Akustičnu večer pratio je velik broj ljudi, a za posebnu atrakciju pobrinuo se Dejan Herceg iz Virovitice, majstor koktela, koji je nazočnima izrađivao najpoznatije svjetske koktele. Gost večeri Juraj Jurlina nastupio je uz odličnu vokalisticu Josipu Popović.

- Hvala Čačinci na pozivu, ambijent je odličan, vrijeme nas služi i na nama je samo da zajedno uživamo. Lijepo je opet biti u Slavoniji – rekao je Juraj, koji je uz Josipu briljantno izveo rock-klasike. Na kraju večeri nastupio je osječki bend The Red Roosters. Posjetitelja je bilo iz cijele Slavonije, a Boško Novaković došao je iz Našica.

- Prijatelj mi je rekao za ovu večer i zajedno smo došli. Bilo je doista jako dobro, probali smo koktele, a svirka je bila vrhunska - kaže Boško. Matea Bošnjak iz Čačinaca pohvalila je organizaciju ovakvih večeri.

- Prelijepo je kada u svom mjestu imaš ovakvu večer u kojoj možeš uživati. Posebno mi je drago da su nazočne bile gotovo sve generacije Čačinačana i Čačinčanki, i to je pokazatelj da nam ovdje tako nešto treba – rekla je Matea. Uz TZ i općinu, svoj dio posla u organizaciji odradili su KUD Čačinci, čačinački majstori zvuka Antun Rugaš i Šime Milovac, redari hrvatskih branitelji, mnoštvo mladih volontera te, kao domaćin, NK Mladost Čačinci. V.Grgurić
Nastupili su i Orahovčanin Krešimir Vrkić te kao gost iznenađenja Renato Šafranko, glazbenik iz Čačinaca
Možda ste propustili...

DANAS KREĆE PRVO IZDANJE RAB FILM FESTIVALA

Otvara ga hrvatska premijera filma “Jadnici”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FESTIVAL DOKUMENTARNOG ROCK-FILMA (DORF)

"Putnici" autorice Tine
Šimurine najbolji je film

2

1. GUMIRANJE - DRAVA RIVER FEST 2019.

7 km bicikliranja šumom i 9
km plutanja Dravom na gumi

3

U BOOGALOO KLUBU

Predstavljen Ča-val fest 2019.