Mozaik
NOVA LJETNA MANIFESTACIJA

Na Večeri akustike nastupili
domaći glazbenici, Juraj
Jurlina i The Red Roosters
Objavljeno 22. srpnja, 2019.
Turistička zajednica i općina Čačinci svako ljeto pripreme odličan glazbeni događaj svojim sumještanima i gostima. Nakon nekoliko godina prepoznatljivog festivala ČUF, ove godine umjesto njega priređena je odlična Akustična večer.

- Ove smo godine odlučili pokušati s akustikom. Vidjeli smo da ljudi vole ovakve večeri, a imamo jako puno našim domaćih sjajnih glazbenika. Kao gost večeri nastupio je odlični, hrvatski mladi glazbenik Juraj Jurlina, a sjajno su se predstavile i naše domaće snage Orahovčanin Krešimir Vrkić te kao gost iznenađenja Renato Šafranko, naš glazbenik iz Čačinaca, koji se tako nakon dugo vremena ponovo vratio na scenu - rekla je direktorica TZ-a ureda Čačinci Ana Marunica.

Mladi Krešimir Vrkić iz Orahovice, kao i uvijek, koncert je odradio odlično.

- Sve više sviram ovako na akustičnim večerima i moram priznati da je ambijent u Čačincima bio odličan. Super smo se svi zajedno zabavili i hvala Renatu koji me je u jednom dijelu nastupa vrhunski pratio – kaže Krešimir. Renato Šafranko, povratnik na glazbenu scenu, samo je dodao: "Glazba je uvijek dio mene i često zasviram onako sebi za dušu. Eto, pozvali su me moji čačinčani da nastupim i nisam puno dvojio. Bilo je jako dobro, uživao sam". Akustičnu večer pratio je velik broj ljudi, a za posebnu atrakciju pobrinuo se Dejan Herceg iz Virovitice, majstor koktela, koji je nazočnima izrađivao najpoznatije svjetske koktele. Gost večeri Juraj Jurlina nastupio je uz odličnu vokalisticu Josipu Popović.

- Hvala Čačinci na pozivu, ambijent je odličan, vrijeme nas služi i na nama je samo da zajedno uživamo. Lijepo je opet biti u Slavoniji – rekao je Juraj, koji je uz Josipu briljantno izveo rock-klasike. Na kraju večeri nastupio je osječki bend The Red Roosters. Posjetitelja je bilo iz cijele Slavonije, a Boško Novaković došao je iz Našica.

- Prijatelj mi je rekao za ovu večer i zajedno smo došli. Bilo je doista jako dobro, probali smo koktele, a svirka je bila vrhunska - kaže Boško. Matea Bošnjak iz Čačinaca pohvalila je organizaciju ovakvih večeri.

- Prelijepo je kada u svom mjestu imaš ovakvu večer u kojoj možeš uživati. Posebno mi je drago da su nazočne bile gotovo sve generacije Čačinačana i Čačinčanki, i to je pokazatelj da nam ovdje tako nešto treba – rekla je Matea. Uz TZ i općinu, svoj dio posla u organizaciji odradili su KUD Čačinci, čačinački majstori zvuka Antun Rugaš i Šime Milovac, redari hrvatskih branitelji, mnoštvo mladih volontera te, kao domaćin, NK Mladost Čačinci. V.Grgurić
Nastupili su i Orahovčanin Krešimir Vrkić te kao gost iznenađenja Renato Šafranko, glazbenik iz Čačinaca
Možda ste propustili...

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

LENHART TAPES, ZORA BOROVČANIN I LUFTHANSA

Na INmusic festival dolaze kreativni bendovi iz ETEP-a

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike