Mozaik
POSTIRA SEASIDE FILM FESTIVAL

Vrhunski kratkometražni filmovi iz cijelog svijeta
Objavljeno 21. srpnja, 2019.
Međunarodni festival kratkometražnog filma Postira Seaside Film Festival, čije će se 9. izdanje održati od 23. do 27. srpnja na otoku Braču, donosi izbor kratkih filmova iz vrha svjetske produkcije, među kojima je i ovogodišnji dobitnik Oscara u kategoriji kratkog filma, američki "Skin" Guya Nattiva. Filmovi u konkurenciji prikazivat će se na glavnoj pozornici, postirskoj Pjaci, prva dva dana festivala. Među njima je francuski "Pile Poil" (Lauroane Escaffre & Yvonnick Muller), dobitnik nagrade za najbolju komediju na najjačem kratkometražnom festivalu Clermont-Ferrand, te dobitnik nagrade publike, francusko-tuniški Nefta Football Club (Yves Piat). Za postirsku Zlatnu srdelu, nagradu publike, natjecat će se, među ostalim, rumunjski film "The Christmas Gift" (Bogdan Muresanu) koji donosi partnerski Cottbus Film Festival, koji osim što je na tom festivalu bio laureat, dobio je brojne druge nagrade.

Treća festivalska večer rezervirana je za fokus program, koji je ove godine posvećen ženama i donosi sedam filmova o ženskoj snazi, upornosti, ljepoti, rješavanju problema, najavljeno je s festivala. Idućeg dana slijedi program hrvatskih kratkometražnih filmova - "U ime jagode, čokolade i Duha Svetog" (Karla Lulić), "Dogovor" (Filip Lozić), te "Trešnje" (Dubravka Turić), koji je bio prikazan i u Cannesu.

Off-program Midnight Shorts 24. i 27. srpnja u postirskoj uvali Prja priprema kasnonoćne projekcije, s ponešto "otkačenijim" filmovima - uz "Skin" moći će se vidjeti još 16 odabranih kratkih filmova sa svih strana svijeta. Ulaz je besplatan. H
Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

Najčitanije iz rubrike