Crna kronika
EKSPRESNA KAZNA ZA 23-GODIŠNJAKA

Vozio pijan i bez vozačke, dobio je 60 dana zatvora
Objavljeno 18. srpnja, 2019.
Mladića je sudac nakon triježnjenja u Novoj Gradiški poslao u zatvor u Požegi

Vezani članci

ODVEDENI NA TRIJEŽNJENJE

Nemaju dozvolu i voze aute pijani

NOVA GRADIŠKA - Dvadesettrogodišnji je vozač nakon triježnjenja u zgradi policije u Novoj Gradiški, promptnom odlukom Općinskog suda u Novoj Gradiški, osuđen na 60 dana zatvora. Odmah nakon izricanja kazne sudac je naložio policajcima da 23-godišnjaka odvezu na izdržavanje kazne u zatvor u Novoj Gradiški.


Kako smo izvijestili, 23-godišnjaka su prometni policajci za upravljačem automobila zaustavili u ponedjeljak oko 19.30 u Novoj Gradiški. Provedenim alkotestom pokazalo se da mladi vozač u krvi ima velikih 2,7 promila alkohola. Daljnjom provjerom utvrđeno je da nije smio voziti automobil i da je bio trijezan jer nema položen vozački ispit. Policajci su ga odmah odvezli u policijsku postaju, gdje je uslijedilo višesatno triježnjenje. U jutarnjim satima mladić je, u pratnji policajaca, odvezen u Općinski sud Slavonski Brod, Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak. Nadležni sudac nije imao opravdanja za pijanu vožnju mladog vozača, nego ga je odmah osudio na 60 dana zatvora. Policajci su potom 23-godišnjaka predali u zatvor u Požegi. Mladića, osim "hlađenja" u zatvoru, zbog izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama čeka i visoka novčana kazna za počinjene prekršaje.



Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je i da je u utorak, ovaj put u Slavonskom Brodu, zaustavljen vozač koji je imao više od dva promila alkohola u krvi. Policajci su oko 18.40 zaustavili automobil koji je vozio 31-godišnjak. Na mjestu prekršaja alkotestom su utvrdili da vozač ima 2,26 promila te da vozilom upravlja bez važeće vozačke dozvole. Također, prilikom postupanja policajci su kod 31-godišnjeg vozača pronašli i PVC paketić u kojem se nalazilo 2,1 gram marihuane. Vozač je uhićen i doveden u Postaju prometne policije Slavonski Brod, gdje je zadržan do otrježnjenja, a policijski službenici protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
Milan Bugarić

SJEO U AUTO S ČAK 2,63 PROMILA ALKOHOLA U KRVI
Kandidata za zatvor zbog pijane vožnje u utorak je bilo i u Osječko-baranjskoj županiji. Kako stoji u policijskom priopćenju, prometni policajci PU osječko-baranjske zaustavili su na cestama četiri vozača koja su imala nedopuštenu prisutnost alkohola u krvi (dva vozača automobila i dva vozača bicikla). Najveću prisutnost alkohola policajci su evidentirali u 13.18 sati u Svetom Đurđu kod Donjeg Miholjca. Zbog ‘lelujave‘ vožnje policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 50-godišnjak. Alkotest je pokazao kako ima 2,63 promila alkohola u krvi. I on je odvezen na triježnjenje, idućeg dana odveden je pred nadležnog prekršajnog suca.

Pojedini vozači očito nisu svjesni da su stupile na snagu izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji donosi puno strože kazne, koje za najteže prometne prekršaje iznose i do 20.000 kuna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike