Mozaik
KINO POD ZVIJEZDAMA U SLATINI

Programom i filmovima oduševljena i djeca i odrasli
Objavljeno 12. srpnja, 2019.

Ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta i slatinskoga kina u središtu grada virovitičko-podravski župan Igor Andrović otvorio je 4. ljetnu manifestaciju pod nazivom Kino pod zvijezdama. Nakon što se ranijih godina održavala na „staroškolskom“ igralištu, Pučko otvoreno učilište prvi put tu manifestaciju organizira na prostoru ispred svoje zgrade, što je prihvaćeno s općim oduševljenjem.



Riječ je, naime, o uređenom, dovoljno velikom i vrlo prikladnom prostoru okruženom drvećem usred grada. Program je za najmlađe započeo u 19 sati, kad se ispred zgrade slatinskoga kina okupilo približno 200 posjetitelja, dobro raspoložene djece i njihovih roditelja, ali i ostalih građana. Uz župana Androvića, uvodno su ih pozdravile zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić i domaćica, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Danijela Fabric Fabijanac.


- Imali smo klauna Balonka, mađioničara Japu, Pčelicu Zagrebačke banke, koja je djeci dijelila štedne kasice, bojanke, bojice i balončiće, LAG Marinianis koji je dao prilog za jastučiće za sjedenje, prilog je dala i gradska Turistička zajednica, sami smo od paleta izradili klupice, a najviše su nam pomogli Grad Slatina i Virovitičko-podravska županija. Medijski pokrovitelj bio nam je ovogodišnji slavljenik Radio Slatina, koji je svu djecu počastio slatkim zalogajčićem slavljeničke torte - ispričala nam je ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac.


Djeca su doista uživala u programu primjerenom njihovu uzrastu, a osobito im se svidjelo privremeno tetoviranje i oslikavanje lica. Mališani su u dugačkom redu čekali da i njihovo lice dobije neki novi izgled i strpljivo pozirali kao slikarska podloga, a na nekima od njih nastala su prava mala umjetnička djela.


- Kino smo ove godine potpuno obnovili u smislu nabave opreme pa smo, između ostaloga, kupili novi DCP projektor. Naime, umjesto analognih projektora i teških filmskih rola, danas se koriste digitalni projektori i filmovi snimljeni u DCP-u, digitalnom formatu koji pruža najveću kvalitetu slike. Takav projektor imamo i u velikoj kinodvorani. Ovaj novi projektor nam je potreban za korištenje u Art dvorani zbog dva razloga: sve manje filmova snimljeno je na medijima kakve mi koristimo, a budući da smo ušli u Europa Cinema, od nas se očekuje prikazivanje većeg postotka europskih filmova. Da bismo to ostvarili, moramo imati dvije dvorane i dva „prava“ projektora - kaže ravnateljica.


Pučko otvoreno učilište kupilo je i vanjsko platno, postavljeno na posebnoj metalnoj konstrukciji. Ono će sljedeća tri tjedna biti vani, preko noći se skida i sprema, a konstrukcija ostaje. Ravnateljica tvrdi da više neće biti neugodnih pojava kakvih je ranijih godina bilo, kad su kiša i vjetar prevrtali platno na stalku. Novom platnu neće više smetati ni vjetar ni kiša, ono može lelujati, ali ga neće poderati. P.Žarković
RAZNOVRSNI FILMOVI SVIH ŽANROVA
Prvi film u slatinskom kinu pod zvijezdama bio je akcijski film "Osvetnici: Završnica" ("Avengers: Endgame"), sinoć je prikazan novi horor-film Jordana Peelea "Mi" ("Us"), a večeras je na programu komedija "Prevarantice".

Slatinsko Kino pod zvijezdama do 26. srpnja prikazat će još tri akcijska filma ("Kapetanica Marvel", "Ljudi u crnom: Globalna prijetnja", Blockbuster iznenađenja), jednu komediju ("Yesterday"), dva animirana filma ("Kako izdresirati zmaja", "Tajni život ljubimaca") i dva horora ("Escape Room", "Brightburn").
Pučko otvoreno učilište kupilo je i vanjsko platno, postavljeno na posebnoj metalnoj konstrukciji
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike