Ekonomija
NJEMAČKI KEMIJSKI DIV

BASF očekuje pad prihoda u ovoj godini
Objavljeno 10. srpnja, 2019.
Njemački kemijski div BASF snizio je procjene poslovnih rezultata u ovoj godini, predviđajući pad prihoda u uvjetima slabe industrijske proizvodnje i trgovinskih sukoba diljem svijeta. U kompaniji sada očekuju da će im dobit prije kamata i poreza (EBIT) kada se isključe posebne stavke biti 30 posto niža nego u prošloj godini. Do sada su očekivali da će biti niža od jedan do deset posto.
Prihodi bi im se prema novim procjenama trebali smanjiti. U dosadašnjoj su procjeni predviđali njihov rast za jedan do pet posto.
Drugo tromjesečje karakterizirala je industrijska proizvodnja ispod očekivanja, posebno u svjetskoj automobilskoj industriji, navode u njemačkoj kompaniji u priopćenju. Slabi poljoprivredni sektor u Sjevernoj Americi također je opteretio rezultate, napominju, dodajući da će u drugom tromjesečju EBIT prije posebnih stavki biti manji za 47 posto u odnosu prema istom prošlogodišnjem razdoblju i iznositi oko milijardu dolara. Među ostalim nepovoljnim faktorima izdvajaju kontinuirane trgovinske sukobe među vodećim gospodarstvima svijeta. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike