Mozaik
NA 16. EUROPSKOM PRVENSTVU U ZAGREBU

Sjajne juniorke Virovitičkih mažoretkinja postale su nove viceprvakinje Europe
Objavljeno 10. srpnja, 2019.

Virovitičke mažoretkinje postale su viceprvakinje Europe na 16. Europskom prvenstvu održanom u Zagrebu u dvorani Doma sportova. Domaćin Europskog prvenstva bio je Savez mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske te Svjetska mažoret sport federacija (MWF). Na prvenstvu je sudjelovalo 102 tima iz 10 zemalja.


Virovitičke mažoretkinje natjecale su se u 13 kategorija i ostvarile do sada najbolje rezultate na Europskom prvenstvu. Juniorke, prošlogodišnje europske prvakinje, ponovo su zasjale na europskom tronu u istoj kategoriji - mini baton flag (štap sa zastavom) - te osvojile srebro i postale europske viceprvakinje.

- Izuzetno smo ponosni na njih jer su ponovo ostvarile izvanredan uspjeh u tolikoj konkurenciji, a posebno smo sretni zato što je zlato i dalje ostalo u Hrvatskoj, jer su prvakinje postale naše prijateljice iz Kloštra Ivanića, te im ovim putem čestitamo. Naše juniorke osvojile su i europsku broncu u kategoriji velika formacija baton flag te se ponovo našle na europskom tronu. Nešto neopisivo napravile su naše kadetkinje, naše najmlađe članice u kategorijama za koje smo mislili da nam još dugo neće biti dostižne iz razloga što na Europsko prvenstvo dolaze vrhunski timovi iz Češke i Slovačke koji imaju profesionalni tim gimnastičara koji rade s njihovom djecom. Kad se vaše kadetkinje nađu na 6. mjestu u društvu takvih timova, to je nešto neopisivo. Kadetkinje u mini formaciji pom-pon zauzele su 6. mjesto te se našle na podiju među vrhunskim plesačicama, a naše kadetkinje Laura Erak, Klara Bezak i Lana Malčec, u kategoriji trio pom-pon, zauzele su također 6. mjesto. Ponosni smo i na rezultate u ostalim kategorijama jer su dokaz našeg rada i truda, svi su bili sjajni - od kadeta do juniora u svim kategorijama. Moje djevojke i djevojčice ponovo su ostvarile ono što sam očekivala od njih, ali i ono nezamislivo, a to je plasman u šest najboljih timova u kategoriji pom-pon. Juniorke su svojim cjelogodišnjim radom ponovo osvojile medalju u jednoj od najtežih kategorija, štap sa zastavom. Hvala Mjesnom domu Podgorje i Gradu te ravnatelju OŠ Suhopolje Anti Škrabi koji su nam ustupili svoje prostore za svakodnevne treninge. Slijedi kratka pauza, a ponovo se okupljamo početkom kolovoza, kada nas očekuje naša završna produkcija 14. kolovoza, na kojoj ćemo izvesti 24 koreografije. Pozivamo sugrađane da dođu pogledati kako izgledaju ova vrhunska djeca. Nakon toga, 26. rujna putujemo u Rusiju u St. Petersburg na Svjetski kup - kaže voditeljica Virovitičkih mažoretkinja Nataša Kranjec. V.Grgurić
Juniorke ponovo potvrdile kvalitetu, a kadetkinje prvi put ušle u sami vrh europskog mažoret plesa
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike