Sport
WIMBLEDON

Petra točno u podne kreće u pohod među osam najboljih
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
Dućanka nakon mjesec dana lovi svoje novo Grand Slam četvrtfinale

Završio je dan odmora i danas na travi All England Cluba kreće nova runda obračuna, Wimbledon ulazi u svoj drugi tjedan i završnu fazu lova na najcjenjeniji teniski trofej.


Prvih šest dana na londonskom Grand Slamu bilo je iznenađenja, preokreta, zanimljivosti, showa na terenu i izvan njega, a onda je došla "srednja nedjelja", tradicionalni slobodni dan u All England Clubu. Tijekom "srednje nedjelje" ne igra se zbog - trave. U Wimbledonu se ništa ne prepušta slučaju, a pravilo kaže kako se nakon šest dana dvoboja trava mora odmoriti. I tereni popraviti prije završnih bitaka za trofej. Tijekom nedjelje trava se valjda odmorila i sad kreće ono najbolje.


A drugi tjedan u wimbledonskoj oazi dočekala je i Petra Martić, koja je ostala jedini hrvatski adut u pojedinačnom dijelu ždrijeba. Prije mjesec dana na pariškoj zemlji igrala je četvrtfinale Roland Garrosa, a danas će to pokušati ostvariti na travi Wimbledona. U All England Clubu nikada nije bila među najboljih osam, ali 28-godišnjoj Dućanki se mnoge stvari ove godine događaju prvi put, pa treba biti optimističan i vjerovati. Igra u životnoj formi, u prva tri kola možda nije sve išlo glatko, ali je Martić pokazala da je borac bez mane. I kada je izgledalo sve pomalo izgubljeno, nevjerojatnom mentalnom snagom je samoj sebi vraćala samopouzdanje te uvijek našla put kako iz ponora otići do pobjede. Po četvrtfinale kreće točno u podne na wimbledonskom terenu broj 3, a suparnica joj je sjajna Ukrajinka Elina Svitolina, osma tenisačica s WTA ljestvice. Petra s njom nema dobra iskustva, igrale su četiri puta (nikada na travi) i Ukrajinka je dobila tri dvoboja. Jedini međusobni susret koji je otišao na stranu naše tenisačice igran je još davne 2013. godine u Katowicama. No Petra je ove godine drukčija igračica u odnosu prema lani, prije dvije godine ili 2014., kada ju je Ukrajinka pobjeđivala.
Svitolina je u All England Club došla s dosta problema i krizom rezultata, koja je djelomično bila izazvana i ozljedom koljena s kojom se muči od ožujka. Nakon polufinala Indian Wellsa nije još išlo najbolje, no u Wimbledonu je nanizala tri pobjede i otišla u osminu finala, što je njezin najbolji wimbledonski rezultat. Petra je pak četvrtim kolom samo izjednačila svoj najbolji rezultat na londonskom Grand Slamu. U osmini finala Wimbledona bila je i prije dvije godine, kada je odigrala sjajan meč protiv Ribarykove, no tada je ispustila pobjedu u trećem setu. Danas je nova prilika da ode među osam najboljih na najuglednijem svjetskom teniskom turniru, Svitolina je visoka prepreka, ali Petra nam je ove godine pokazala kako može vrlo visoko i daleko skakati. Ako bude u svom najboljem izdanju, mogao bi ovo biti za nju i njezine navijače savršen dan.


Ivana Liović
Hrvatski tenisači u akciji u parovima
Petra Martić ostala je jedini hrvatski adut u pojedinačnom dijelu Wimbledona, no u ždrijebu parova je još uvijek brojna hrvatska kolonija. I oni će danas na teren, a neki od njih kreću točno u podne. Na terenu broj 15 Nikola Mektić i Franko Škugor borit će se protiv Ivana Dodiga i Slovaka Filipa Polašeka za mjesto u četvrtfinalu muških parova. Kako god završilo, Hrvatska će sigurno imati četvrtfinalista.

Mektić, Škugor i Dodig trebala bi imati dvostruki program jer igraju i u mix parovima. U konkurenciji mješovitih parova Mektić igra s Alicjom Rosolskom, Škugor s Rumunjkom Ralucom Olaru, a Dodig je pak partner Latishe Chan. U mješovitim parovima danas je na rasporedu i meč Mate Pavića s Gabrielom Dabrowski.
Možda ste propustili...

FINALNA SERIJA ODBOJKAŠA ZAVRŠILA NAKON ČETIRI UTAKMICE

Mursaši ostali korak do majstorice, Mladost izdržala pritisak

SUBOTNJI SUSRET 33. KOLA SUPERSPORT

Ulaznice za Lokomotivu

Najčitanije iz rubrike