Regija
32. TURISTIČKO-GOSPODARSKA MANIFESTACIJA BONAVITA

Za šampiona se natječe 139 uzoraka
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
TRNAVA

U Trnavi, nadaleko poznatom kraju uzornih vinara, vinogradara, podrumara i izvrsnih vina, sve je ovih dana u znaku Bonavite, turističko-gospodarske manifestacije vinogradara i vinara Slavonije i Baranje, što se ove godine održava 32. put. I ove godine trnavačka Bonavita dio je pratećih priredbi Đakovačkih vezova, koji se u lipnju i prvom vikendu srpnja održavaju po 53. put, a zemlja partner ove godine im je Slovačka.

Imati u vitrini šampionski i/ili vicešampionski pehar Bonavite te njezinu zlatnu, srebrnu... medalju želja je svakog vinara i vinarije u istočnoj Hrvatskoj. Prva priredba 32. Bonavite održana je još 7. lipnja; bila je to Prva lička večer, a nastavljen je sutradan smotrom KUD-ova Lipanjske večeri 2019. u Kondriću. Proteklog vikenda održano je ocjenjivanje pristiglih uzoraka vina. Prema riječima načelnice općine Trnava Irene Mikić Brezina, na ovogodišnju Bonavitu pristiglo je 139 uzoraka vina iz cijele Slavonije i Baranje; svi se oni natječu za prestižnog šampiona te manifestacije u više kategorija. Ocjenjivačka komisija kušala je i ocijenila vina pod predsjedanjem predsjednice tog tijela Blaženke Mandarić te tajnika Krešimira Hrena, a rezultati će biti objavljeni danas, u ponedjeljak.

Protekli vikend za 32. Bonavitu bio je i u znaku nogometnog turnira veterana "Bonavita" na nogometnom igralištu NK-a Rekord Kondrić u Kondriću. Središnji program Bonavite je u subotu, 22. lipnja, a počinje u 14 sati natjecanjem u kuhanju čobanca, kada će biti i njegova prodaja. U 16 sati je natjecanje djece u starim igrama, a otvorenje 32. Bonavite je u 19.30 sati nastup KUD-ova Šokadija Lapovci i Kondrićani iz Kondrića. U 20 sati je pozdravna riječ, dodjela nagrada i priznanja ocijenjenim vinima te proglašenje pobjednika 32. Bonavite, a potom nastup KUD-ova i pjevačkih skupina.

U 21.15 koncert je GS-a Posegana, a najavljeno je i tradicionalno natjecanje nategača vina, kao i izvlačenje tombole. S.Župan
NA550 IIdam complicides esElina SAIPAP
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catum fursusq uideffre consuntrum norunum et furemus actorit iussendit; hoca; essolis. OcTore, pubi terit acta omnordi, conteris novivis acciis Catorum quam, non vere, se cae noculist for hostrimus atra diciem
Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike