Regija
32. TURISTIČKO-GOSPODARSKA MANIFESTACIJA BONAVITA

Za šampiona se natječe 139 uzoraka
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
TRNAVA

U Trnavi, nadaleko poznatom kraju uzornih vinara, vinogradara, podrumara i izvrsnih vina, sve je ovih dana u znaku Bonavite, turističko-gospodarske manifestacije vinogradara i vinara Slavonije i Baranje, što se ove godine održava 32. put. I ove godine trnavačka Bonavita dio je pratećih priredbi Đakovačkih vezova, koji se u lipnju i prvom vikendu srpnja održavaju po 53. put, a zemlja partner ove godine im je Slovačka.

Imati u vitrini šampionski i/ili vicešampionski pehar Bonavite te njezinu zlatnu, srebrnu... medalju želja je svakog vinara i vinarije u istočnoj Hrvatskoj. Prva priredba 32. Bonavite održana je još 7. lipnja; bila je to Prva lička večer, a nastavljen je sutradan smotrom KUD-ova Lipanjske večeri 2019. u Kondriću. Proteklog vikenda održano je ocjenjivanje pristiglih uzoraka vina. Prema riječima načelnice općine Trnava Irene Mikić Brezina, na ovogodišnju Bonavitu pristiglo je 139 uzoraka vina iz cijele Slavonije i Baranje; svi se oni natječu za prestižnog šampiona te manifestacije u više kategorija. Ocjenjivačka komisija kušala je i ocijenila vina pod predsjedanjem predsjednice tog tijela Blaženke Mandarić te tajnika Krešimira Hrena, a rezultati će biti objavljeni danas, u ponedjeljak.

Protekli vikend za 32. Bonavitu bio je i u znaku nogometnog turnira veterana "Bonavita" na nogometnom igralištu NK-a Rekord Kondrić u Kondriću. Središnji program Bonavite je u subotu, 22. lipnja, a počinje u 14 sati natjecanjem u kuhanju čobanca, kada će biti i njegova prodaja. U 16 sati je natjecanje djece u starim igrama, a otvorenje 32. Bonavite je u 19.30 sati nastup KUD-ova Šokadija Lapovci i Kondrićani iz Kondrića. U 20 sati je pozdravna riječ, dodjela nagrada i priznanja ocijenjenim vinima te proglašenje pobjednika 32. Bonavite, a potom nastup KUD-ova i pjevačkih skupina.

U 21.15 koncert je GS-a Posegana, a najavljeno je i tradicionalno natjecanje nategača vina, kao i izvlačenje tombole. S.Župan
NA550 IIdam complicides esElina SAIPAP
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catum fursusq uideffre consuntrum norunum et furemus actorit iussendit; hoca; essolis. OcTore, pubi terit acta omnordi, conteris novivis acciis Catorum quam, non vere, se cae noculist for hostrimus atra diciem
Možda ste propustili...

ŽUPANJSKI KOMUNALAC MJERIO OPTEREĆENJA VODOVODNE MREŽE

Noćni radovi zamutili su vodu

SVEČANO PROMOVIRANA DRUGA GENERACIJA STUDENATA

U Županji studira 28 studenata, nagodinu ih očekuju 50-ak

U LOVASU SVIJEĆE, VIJENCI, KRIŽNI PUT

Odali počast stradalima u minskom polju 1991.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana