Mozaik
ZBOG NEZADOVOLJSTVA PROGRAMSKIM KRITERIJIMA

Iz Pule se povlači nagrada
"Vedran Šamanović"
Objavljeno 13. lipnja, 2019.
Nagrada "Vedran Šamanović", koja se dodjeljuje za inovativan pristup u bilo kojoj grani filmske umjetnosti, ove se godine prvi put neće dodijeliti na Pulskom filmskom festivalu zbog nezadovoljstva programskim kriterijima umjetničkog ravnateljstva festivala, odlučili su osnivači nagrade Društva hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatskoga filmskog saveza, Hrvatskoga društva filmskih djelatnika i Hrvatskoga društva filmskih kritičara. Ime desetoga laureata nagrade utemeljene 2010. i namijenjene "filmskom umjetniku koji je u bilo kojoj grani filmske umjetnosti, u kratkom ili dugom metru, inovativnim pristupom proširio granice filmskog izraza u hrvatskom filmu", bit će objavljeno 21. lipnja, na svečanoj dodjeli na Festivalu mediteranskog filma u Splitu. Odluka o povlačenju nagrade iz Pule donesena je zbog nezadovoljstva udruga utemeljiteljica nepostojanim i nejasnim programskim kriterijima umjetničkog ravnateljstva festivala kada je riječ o domaćoj filmskoj produkciji, koji ne pridonose dostojnoj prezentaciji i valorizaciji recentnog hrvatskog filma, navodi se u priopćenju.


- I dalje vjerujemo da je najstariji filmski festival u zemlji, koji bi trebao objedinjavati i okupljati cijelu filmsku zajednicu, najprikladniji okvir za nagrađivanje vrhunskih filmskih umijeća i odavanje zahvalnosti zaslužnim filmašima, no u ovom trenutku ne procjenjujemo da je Festival u programskom smislu na visini svoje primarne zadaće - ističu udruge utemeljiteljice nagrade koje okupljaju veliki dio filmske zajednice.
Odluka je donesena većinom glasova, jer se Hrvatska udruga filmskih snimatelja o prijedlogu povlačenja Nagrade s PFF-a nije očitovala. Riječ je o trećoj nagradi povučenoj s Pulskoga festivala. H
Možda ste propustili...

RUKOMETNI KLUB PODRAVKA SLAVI 64. ROĐENDAN

Rukometašice zasjale u kalendaru

NAJBOLJI ALBUMI DESETLJEĆA PREMA PORTALU MUZIKA.HR

Caveov “Ghosteen” je prvi, ispred albuma Daft punka i Bon Ivera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GORAN MILIĆ, DOAJEN TV NOVINARSTVA POSJETIO JE OSIJEK

Prema mentalitetu Slavonci
su najsličniji Urugvajcima!

2

12. ROCK MARINFEST

Sviraju Septica, Karambol, Zoran Čalić, Krešo Bengalka, Erotic Biljan & His Heretics

3

KALENDAR S NAJLJEPŠIM MAMAMA HRVATSKE

Uvrštene i dvije Slavonke