Crna kronika
U KLAKARU KOD SLAVONSKOG BRODA

Pijani vozač autom se zabio u traktor
Objavljeno 13. lipnja, 2019.
KLAKAR

U Klakaru, mjestu 15-ak kilometara istočno od Slavonskog Broda, dogodila se prometna nezgoda koju je skrivio pijani vozač automobila. Kako je priopćila Policijska uprava brodsko-posavska, u utorak oko 18.30 dogodila se prometna nezgoda s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da se 36-godišnjak, upravljajući bez vozačke dozvole osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka, kretao iz smjera zapada u smjeru istoka. Suprotnim prometnim trakom kretao se 70-godišnjak neregistriranim traktorom. U jednom je trenutku 36-godišnjak osobnim automobilom prešao na suprotni trak i udario u traktor. Policijski službenici alkotestom su 36-godišnjaku utvrdili koncentraciju alkohola od 2,2 promila te je doveden i zadržan u Postaji prometne policije Slavonski Brod do otrježnjenja. Traktorist nije bio pod utjecajem alkohola. Policija protiv oba vozača podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Pijanih vozača bilo je i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Tamošnji su prometni policajci od 3. do 9. lipnja pojačano nadzirali promet sukladno s prometnim akcijama Europske unije. Naglasak je bio na pojačanoj kontroli vozača pod utjecajem alkohola. Alkotestirana su 73 vozača, od kojih je 15 vozača popilo koju čašicu više. Najviša koncentracija alkohola, 2,56 g/kg, utvrđena je vozaču automobila u Jarmini, u Ulici braće Radića. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je uhićen i žurno procesuiran na Općinskom sudu u Vinkovcima. Izrečena mu je novčana kazna od 9000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Utvrđena su još 183 prekršaja vozača, od kojih bismo istaknuli 62 prekršaja brzine, sedam prekršaja zbog upravljanja vozilom kojem je istekao tehnički pregled ili je vozilo neregistrirano, 30 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela, 26 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja zbog nepoštovanja svjetlosnog prometnog znaka, tri prekršaja zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te 46 ostalih prekršaja. Policija vozačima savjetuje da se pridržavaju ograničenja brzine, da u slučaju konzumiranja alkoholnih pića ne sjedaju za upravljač te da poštuju prometne propise i ne izlažu se prekršajnoj odgovornosti. M.Bugarić
Vozač koji se pijan autom zabio u traktor morao se trijezniti u policijskoj postaji
9

mjeseci zabrane vožnje vozila “B” kategorije određena je pijanom vozaču zaustavljenom u Jarmini
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike