Novosti
NOVI PORTAL “KATASTAR.HR”

Lako i učinkovito do podataka o svojoj ili o drugim nekretninama
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Novi portal Državne geodetske uprave "Katastar.hr" u utorak je službeno pušten u rad, a građanima omogućuje da na brz, lak i učinkovit način dobiju podatke o svojoj nekretnini ili o drugim nekretninama.

Portal je, kako je također istaknuto na predstavljanju, razvijen radi digitalizacije poslovanja i približavanja informacija o prostornim podatcima svim građanima na sažet i intuitivan način na temelju trenutne lokacije.

Portal je prilagođen prikazu na mobilnim uređajima i daje uvid u prostorne podatke na temelju trenutne lokacije korisnika; primjerice informacije o najbližim katastarskim uredima, zemljišnoknjižnim odjelima, ovlaštenim geodetskim izvoditeljima te informacije o katastarskim česticama, uključujući posjed, površinu, oblik čestice, terete i podatke o vlasniku. Osim po osobnoj lokaciji korisnika, objekti se mogu pretraživati i po kućnom broju, adresi, nazivu ulice, toponimu i broju katastarske čestice.

Ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek istaknuo je kako je u proteklih mjesec dana probnog rada stranice dnevno prosječno ostvareno 900 tisuća klikova i 13 tisuća korisnika mobitela ili računala te očekuje da će od službenog puštanja u rad taj broj dosegnuti i 20 tisuća korisnika na dnevnoj razini. H
Možda ste propustili...